La regidora de Cooperació al Desenvolupament dona suport a una iniciativa de l’Aljub que impulsa accions sostenibles i mediambientals per a Elx

La regidora de Cooperació al Desenvolupament dona suport a una iniciativa de l’Aljub que impulsa accions sostenibles i mediambientals per a Elx

El projecte “Origen” promogut pel centre comercial naix sota l’empara dels 17 objectius de Desenvolupament Sostenible aprovats per l’Assemblea General de les Nacions Unides


La regidora de Cooperació al Desenvolupament de l’Ajuntament d’Elx, Mariola Galiana, ha mantingut una trobada amb el gerent del Centre Comercial l’Aljub, Germán López, amb la finalitat de donar a conéixer el projecte de sostenibilitat “Origen” impulsat per aquesta entitat.

“Origen” té com a prioritat canalitzar diferents accions sostenibles que seran desenvolupades pel centre comercial, sota el prisma dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible aprovats per l’Assemblea General de les Nacions Unides.

Aquest projecte planteja la posada en marxa de més de 100 accions, amb impacte social, mediambiental i econòmic, vinculades amb l’ús eficient dels recursos, la protecció de l’entorn natural i cultural, la visibilitat a projectes solidaris i la contribució al desenvolupament econòmic i sostenible d’Elx i de la província d’Alacant.

Aquestes iniciatives seran plantejades amb un ampli recorregut des del moment actual, fins al 2030, data programada per l’ONU per a complir les metes.

Galiana felicita l’entitat “per dur a terme aquest tipus d’accions imprescindibles” i demana l’ampliació tant de la ciutadania com d’entitats privada

Galiana ha felicitat el Centre Comercial per aquesta fantàstica iniciativa que considera “imprescindible per a avançar cap a un món sostenible i amable, i cap a la construcció d’un futur millor per a les nostres filles i els nostres fills”.

Les accions que es duran a terme seran donacions, formació, desenvolupaments sostenibles, economia circular, entre altres.

A més, les iniciatives actuaran sobre els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a través de bones pràctiques i compromisos en la gestió, millores en les instal·lacions i serveis, acords globals i puntuals i desenvolupament d’accions, esdeveniments i comunicació.

En aquest sentit, la regidora ha recordat que l’Ajuntament està adherit a la Xarxa d’Entitats Locals amb la finalitat de desenvolupar els ODS de l’Agenda 2030 de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i ha demanat la implicació en aquesta acció tant de la ciutadania com d’entitats privades. “Sumant xicotets gestos de tots s’aconsegueixen grans metes”, ha declarat Galiana.