La Regidoria de Drets Socials i les UPCCA de la Comunitat llancen una campanya dirigida a prevenir el consum de drogues a l’estiu entre la joventut

La Regidoria de Drets Socials i les UPCCA de la Comunitat llancen una campanya dirigida a prevenir el consum de drogues a l’estiu entre la joventut

L’inici de l’acció comunicativa coincideix amb l’efemèride del Dia Internacional de la Lluita contra l’Ús Indegut i el Tràfic Il·lícit de Drogues, que es commemora demà dissabte 26 de juliol


Aquest estiu toca divertir-se sense drogues. La Regidoria de Drets Socials i l’UPCCA d’Elx organitzen una campanya, en coordinació amb les Unitats de Prevenció de Conductas Addictives de la Comunitat Valenciana, per a evitar l’ús recreatiu de substàncies estupefaents per part de la joventut durant les vacances estivals, període en què el consum s’incrementa dràsticament. Sota l’eslògan ‘Aquest estiu toca’, en referència a l’esperat gaudi dels joves després dels moments més durs de la pandèmia, el llançament de l’acció comunicativa coincidirà amb el Dia Internacional de la Lluita contra l’Ús Indegut i el Tràfic Il·lícit de Drogues, efemèride establida per l’Assemblea General de l’ONU en 1987 i que es commemora demà dissabte 26 de juny. Fins al 31 d’agost, la Regidoria i les UPCCA de la regió la difondran en format físic i en xarxes socials a través de cartelleria i un vídeo de menys d’un minut.

L’edil de l’àrea, Mariano Valera, assenyala que “invoca la capacitat que tenim de divertir-nos amb tot tipus d’activitats sense necessitat d’estupefaents”

“La campanya que emprenem invoca la capacitat que tenim de divertir-nos a l’estiu amb tota mena d’activitats sense necessitat de drogues”, ha assenyalat l’edil de l’àrea, Mariano Valera, que ha recordat que un dels objectius d’‘Aquest estiu toca’ és “proposar una mirada positiva de la joventut, empoderant la salut de les i els adolescents en el seu temps lliure”.

Segons l’Oficina de les Nacions Unides contra la Droga i el Delicte (UNODC), uns 269 milions de persones en el món era consumidores de drogues en 2018. A més, el citat organisme assegura que la més consumida és el cànnabis, amb més de la meitat dels casos de delictes per narcòtics. La pobresa, la limitació a l’educació i la marginació social continuen sent factors que disparen el risc de patir un trastorn derivat de l’abús de drogues.