La Regidoria de Sanitat organitza una exposició, la lectura d’un manifest i la projecció d’un curtmetratge amb motiu del Dia Mundial contra l’ELA

La Regidoria de Sanitat organitza una exposició, la lectura d’un manifest i la projecció d’un curtmetratge amb motiu del Dia Mundial contra l’ELA

Aquestes activitats compten amb la col·laboració de l’Associació Valenciana d’Esclerosi Lateral Amiotròfica i tindran lloc a l’Auditori del Centre de Congressos i al claustre del Centre Cultural Les Clarisses


La Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament d’Elx, en col·laboració amb l’Associació Valenciana d’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ADELA), ha organitzat una exposició, la lectura d’un manifest i la projecció d’un curtmetratge amb motiu del Dia Mundial contra l’ELA. Les diferents accions programades tenen com a finalitat fomentar la visibilitat i la sensibilització amb aquesta malaltia i cap a les famílies que la pateixen.

La regidora de Sanitat, Mariola Galiana, destaca que “hui dia, aquesta malaltia no té cura per la qual cosa és fonamental que es destinen més mitjans a la investigació d’aquesta malaltia”.

Per a mostrar aquesta realitat s’ha programat la projecció del curtmetratge “Al otro lado de la vida” que tindrà lloc a l’Auditori del Centre de Congressos Ciutat d’Elx el dia 22 de juny a les 18.30 hores. La producció, basada en fets reals, representa el drama familiar d’una família que s’enfronta a un diagnòstic d’ELA, vist pels ulls del fill xicotet.

La regidora de Sanitat, Mariola Galiana, reclama més mitjans per a la investigació i l’edil de Drets Socials, Mariano Valera, demanda més assistència i suport psicològic per als pacients d’ELA

La projecció del curtmetratge estarà precedida per la lectura del manifest commemoratiu del Dia Mundial contra l’ELA a càrrec de membres de l’Associació Valenciana d’Esclerosi Lateral Amiotròfica acompanyats per la regidora de Sanitat i pel regidor de Drets Socials.

D’altra banda, des del 22 fins al 27 de juny, amb horari de 18 a 21 hores en el claustre del Centre Cultural Les Clarisses, es podrà visitar l’exposició fotogràfica “Mirades a l’ELA”. Es compon de 13 imatges en blanc i negre que mostren escenes quotidianes de les persones afectades per aquesta malaltia.

El regidor de Drets Socials, Mariano Valera, ha afirmat que “és molt important conscienciar la població per a avançar cap a una millor qualitat de l’assistència i suport psicològic de les persones que pateixen l’ELA”.

Per part seua, Vicente Román, afectat per aquesta malaltia i membre d’ADELA, indica que “per a un malalt d’ELA és importantíssima l’actitud i el fet de rodejar-se d’un equip humà extraordinari compost pel personal mèdic, la seua família i els seus amics que li facen sentir-se sempre abrigallat”.