L’aeroport Alacant-Elx ja porta el nom del poeta Miguel Hernández

L’aeroport Alacant-Elx ja porta el nom del poeta Miguel Hernández

La nova denominació es fa oficial durant un acte que ha comptat amb la presència del ministre de Foment, Mobilitat i Agenda Urbana i familiars de l’escriptor


 

El nom del poeta oriolà Miguel Hernández ja s’ha incorporat a l’aeroport, que passa a dir-se Alacant-Elx Miguel Hernández “per a retre homenatge a la seua memòria i al seu llegat”, tal com s’ha posat de manifest durant l’acte institucional del canvi de nom.

L’acte, realitzat amb totes les mesures sanitàries, ha comptat amb la presència del ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos; el conseller de Política Territorial de la Generalitat Valenciana, Arcadi España; la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero; el president de la Diputació, Carlos Mazón; els alcaldes d’Elx, Carlos González, i d’Alacant, Luis Barcala; la directora de l’aeroport, Laura Navarro; familiars del poeta i diferents autoritats.

Aquesta cita institucional s’ha desenvolupat en el vestíbul de l’àrea d’Arribades de l’aeroport, on s’ha instal·lat un panell amb la figura del poeta i el seu vers “El vuelo significa la alegría más alta, la agilidad más viva, la juventud más firme. En la pasión del vuelo truena la luz, y exalta alas con que batirme”.

La nora de l’escriptor, Lucía Esquerre, ha expressat el seu agraïment a totes les persones i col·lectius que han fet possible la incorporació del nom de Miguel Hernández a l’aeroport i el ministre ha assenyalat que aquesta iniciativa “honra el poeta, que rep el reconeixement de la província que el va veure nàixer, però, sobretot, crec que paguem un deute col·lectiu que teníem, contreta, amb aquest immens trobador, company de l’ànima de tants espanyols que vam créixer amb els seus versos i ens mirem en l’espill de la seua ètica i del seu compromís”.

José Luis Ábalos diu que “el poeta rep el reconeixement de la província que el va veure nàixer” i que “paguem un deute col·lectiu que teníem contreta amb aquest immens trobador”

 

No podíem consentir que a les tres ferides de Miguel, la de la vida, la de l’amor i la de la mort, s’unira la de la indiferència. Crec que parle en nom de tots aquells que van inspirar el seu Viento del pueblo”, ha expressat el responsable de Foment.

Per part seua, l’alcalde d’Elx ha felicitat el Ministeri i als qui han fet possible aquesta iniciativa i ha destacat que “representa donar una gran projecció internacional a la figura de Miguel Hernández”.