L’Ajuntament celebrarà actuacions i concerts en la setmana de festes complint amb les normes sanitàries

L’Ajuntament celebrarà actuacions i concerts en la setmana de festes complint amb les normes sanitàries

El portaveu de l’Equip de Govern, Héctor Díez, assenyala que no hi haurà desfilades ni actes multitudinaris. Però sí activitats que es puguen organitzar complint amb tots els protocols de Sanitat


 

La Junta de Govern Local ha aprovat la modificació pressupostària 15 per valor 428.000 euros. 335.000 dels quals es destinaran una partida per a l’àrea de Festes.

“Com a conseqüència de l’evolució que està experimentant la pandèmia gràcies a les vacunacions i a l’esforç col·lectiu dels il·licitans, i de la baixa incidència, la Junta de Govern ha decidit, en previsió a la situació que puguem tindre el mes d’agost, reforçar el departament de Festes”, ha anunciat Héctor Díez.

El portaveu ha aclarit que “si hi ha una cosa clara per al mes d’agost és que no hi haurà festes patronals en sentit estricte. No obstant això, sí que es podran realitzar, dins del marc que establisca la Generalitat Valenciana, activitats complementàries que puguen ajudar a la dinamització social i comercial d’Elx durant la setmana de festes”.

El Govern Municipal augmenta la partida del servei de neteja en col·legis perquè es puguen mantindre gran part dels increments de freqüències que s’han donat al llarg de l’últim any per la pandèmia

 

D’aquesta manera es podran dur a terme activitats com a concerts i actuacions a l’Hort de Baix o a la UMHE. L’objectiu és afavorir l’activitat comercial en la setmana de festes.

La modificació pressupostària serveix per a dotar el departament dels mitjans necessaris per a la instal·lació d’equips de so, d’il·luminació, de vigilància, així com contractació d’artistes per a aquests esdeveniments a l’entorn de la setmana de festes.

A més, es contemplen un altre tipus de dotacions pressupostàries necessàries en el cas que es poguera fer alguna cosa més. El que sí ha especificat és que no hi haurà desfilades ni actes multitudinaris que afavorisquen la propagació del virus.

Volem que els il·licitans i il·licitanes puguen gaudir de la seua ciutat durant la setmana de festes, tenint en compte les mesures restrictives, per mitjà d’activitats contemplades en el marc legal de conselleria”, ha afegit que això servirà d’estímul per al comerç i l’hostaleria local.

En segon lloc, la modificació pressupostària servirà per a atendre les necessitats immediates del parc mòbil de la Policia Local.

Es destinaran 72.000 euros per a la reparació de vehicles de la Policia Local, i es crea una partida de 21.000 euros per a lloguer de vehicles. Díez ha explicat que aquestes mesures s’adopten fins que es faça efectiu el contracte d’adquisició de nous vehicles per a la Policia Local.

Millora en el servei de neteja dels col·legis

 

La Junta de Govern ha procedit també a proposar l’empresa adjudicatària del contracte de neteja de col·legis: la mercantil FCC. “És un important contracte amb el qual es dona servei a 29 col·legis del nucli urbà i que ha eixit a licitació per 2,5 milions d’euros a l’any i per un període de dos anys, més tres de pròrroga”, ha assenyalat el portaveu.

També ha afegit que “el Govern Municipal ha fet un esforç molt important per a incrementar pressupostàriament el servei per als pròxims cinc anys amb el propòsit de millorar la neteja dels centres educatius i que es puguen mantindre gran part dels increments de freqüències que s’han donat al llarg de l’últim any”.

S’ha procedit així mateix a l’adjudicació del contracte de productes químics per a les piscines municipals. I un altre per al servei d’inspecció periòdica d’instal·lacions elèctriques en edificis municipals i col·legis públics. Garantiran així la seguretat en 247 instal·lacions municipals. A més, ha eixit a concurs l’adquisició d’equips informàtics per 150.000 euros.

Nova actuació d’Aigües d’Elx

 

La Junta ha donat llum verda a una nova actuació de la mercantil Aigües d’Elx per a la modernització del subministrament d’aigua potable i per a la millora i ampliació de la xarxa de clavegueram. També servirà per a executar obres relacionades amb la construcció de col·lectors per a ampliar la capacitat d’afrontar fenòmens tempestuosos i per a evitar inundacions.

El nou projecte persegueix la renovació de la conducció d’eixida dels depòsits d’aigua de Carrús. Amb aquesta actuació es renovaran 555 metres de conducció d’eixida dels depòsits que donen servei al municipi d’Elx. Ix a concurs per 574.000 euros amb un termini de quatre mesos.

D’altra banda, l’Equip de Govern ha procedit a la modificació del Pla de Contingència de l’Hort de Baix amb el propòsit que es puguen albergar esdeveniments.

Noves llicències d’obres

 

Héctor Díez ha anunciat que la Junta de Govern ha aprovat set llicències d’obra entre les quals destaca la construcció de dos edificis de 12 i 14 habitatges amb dues plantes de soterrani al carrer Eduardo Fernández García, en Portes Encarnades.