L’Ajuntament d’Elx i la Diputació d’Alacant analitzaran en una comissió tècnica mesures compensatòries per la implantació de la planta de residus

L’Ajuntament d’Elx i la Diputació d’Alacant analitzaran en una comissió tècnica mesures compensatòries per la implantació de la planta de residus

El regidor de Neteja, Héctor Díez, plantejarà inversions econòmiques entorn al paratge d’Els Cremats per a la reforestació, així com la cerca de solucions que mitiguen l’impacte que pateix el veïnat i les mesures de conscienciació


L’Ajuntament d’Elx i la Diputació d’Alacant han convocat per a l’última setmana d’aquest mes de juny una comissió tècnica amb la finalitat d’analitzar mesures compensatòries per la implantació de la planta de residus en Els Cremats. Segons ha explicat el regidor de Neteja, Héctor Díez, es tracta d’una taula de treball en la qual participaran tècnics del Consorci de Residus, tècnics de l’Ajuntament i d’aquells municipis que els integren.

L’edil ha assenyalat que “és una molt bona notícia que la Diputació s’òbriga a parlar d’aquesta qüestió ja que tots els municipis de la província d’Alacant que alberguen una planta de residus reben compensacions com és el cas de Xixona, Villena, El Campello o Dolores”.

Díez ha explicat que “la finalitat és buscar fórmules que afavorisquen aquesta compensació pel fet que Elx porta 20 anys albergant aquesta planta de fems pagant exactament el mateix que la resta de ciutats del consorci”. Així mateix, ha indicat que aquestes mesures no han de ser necessàriament la reducció de les taxes que Elx paga pels residus perquè entenen que els altres municipis del consorci tenen menys pes poblacional.

A més, el regidor ha avançat que se li plantejarà a la Diputació abordar inversions econòmiques entorn al paratge d’Els Cremats per a la reforestació i prendre mesures que mitiguen l’impacte que pateix el veïnat o impulsar mesures de conscienciació.