L’Ajuntament d’Elx neteja a fons la Séquia Major del Pantà per a garantir el bon funcionament i la conservació d’aquesta

L’Ajuntament d’Elx neteja a fons la Séquia Major del Pantà per a garantir el bon funcionament i la conservació d’aquesta

L’alcalde, Carlos González, la regidora d’Urbanisme, Ana Arabid, i el president de la Comunitat de Propietaris de la Séquia Major del Pantà, Pascual Urbán, visiten els treballs que s’estan escometent des de l’assut de la Casa de les Taules fins al Parc Infantil de Trànsit


 

L’Ajuntament d’Elx, a través de la regidoria d’Urbanisme, ha posat a la disposició de la Comunitat de Propietaris de la Séquia Major del Pantà mitjans humans i materials per a realitzar diverses actuacions de neteja amb la finalitat de mantindre la séquia en favorables condicions. L’alcalde, Carlos González, i la regidora de l’àrea, Ana Arabid, han visitat aquest matí al costat del president de la Comunitat, Pascual Urbán, el canal de reg per a comprovar els treballs de desbrossament que s’estan duent a terme des de l’assut de la Casa de les Taules fins al Parc Infantil de Trànsit.

Aquestes labors s’han escomés per a aconseguir que l’aigua circulara adequadament i ha sigut possible gràcies a l’aportació municipal de 70.000 euros. En aquest sentit, l’alcalde ha assenyalat que “a l’octubre de 2020 es va signar una addenda al conveni que l’Ajuntament manté des de 2004 amb la Comunitat de Propietaris de la Séquia Major del Pantà amb la finalitat de contribuir al bon funcionament de la séquia i a l’adequada conservació del patrimoni hidràulic”.

El regidor il·licità destaca l’aportació municipal de 70.000 euros anuals i assenyala que aquesta actuació és essencial atés que aquest canal de regadiu continua prestant un servei important a la ciutat

 

Pascual Urbán demana col·laboració ciutadana per a evitar la presència de residus o matolls que impedisquen que l’aigua circule amb normalitat

A més, el responsable de l’Equip de Govern ha destacat que “ aquesta actuació és essencial atés que la Séquia Major continua prestant un servei important a la ciutat i bona part dels horts del sud es reguen amb aigües procedents d’aquesta infraestructura hidràulica”.

Per part seua, Pascual Urbán ha agraït la implicació de l’Ajuntament i ha fet una crida a la responsabilitat i al civisme per a per a mantindre en condicions el canal de reg. Així mateix, el president de la Comunitat ha demanat a la població que no tire objectes com a matalassos, pedres o paper higiènic que acaben obstruint l’evacuació natural del cabal.