L’Ajuntament renovarà el Jardí d’Andalusia per a convertir-lo en un espai inclusiu, modern i sostenible

L’Ajuntament renovarà el Jardí d’Andalusia per a convertir-lo en un espai inclusiu, modern i sostenible

Héctor Díez, regidor de Manteniment, ressalta que “la reforma d’aquest important espai públic és una de les principals reivindicacions que ens han traslladat des del veïnat”


L’Ajuntament renovarà el Jardí d’Andalusia per a convertir-lo en un espai inclusiu, modern i sostenible. Héctor Díez ha presentat aquest matí l’actuació i ha ressaltat que “aquesta reforma és una de les principals reivindicacions de millora de l’espai públic”. El projecte s’ha compartit amb l’associació de veïns del Toscar que ha fet apreciacions i que seran incloses en la reforma.

La renovació de la plaça consistirà en una modernització que respectarà el seu format actual. La pèrgola central serà substituïda per una nova, apostant per materials metàl·lics i de fusta i respectant les plantes enfiladisses i la buguenvíl·lea. L’ombra de la pèrgola es mantindrà mitjançant una coberta microperforada que recorrerà tot l’anell central de la plaça. La zona central perdrà l’aspecte de pista poliesportiva que té actualment i se li donarà una imatge diferent, amb un tractament de paviment antilliscant. De la mateixa manera, el mobiliari serà modernitzat per a donar cabuda a més veïns.

D’altra banda, es realitzaran millores que van encaminades a la sostenibilitat de la plaça. L’arbratge consolidat de grans dimensions es mantindrà. No obstant això, en els parterres s’aposta per una vegetació que requerisca menys aigua. La il·luminació es canviarà per complet, apostant per llums LED, que cobriran la pèrgola central.

El regidor de l’àrea recorda que “el Govern Municipal durant la present legislatura està fent un esforç molt important per realitzar actuacions de millora de l’espai públic”

Els jocs infantils se substituiran per jocs inclusius, moderns i adaptats, apostant per una gran torre amb grans tobogans perquè els xiquets gaudisquen de la plaça. Els jocs biosaludables també es repararan i s’introduiran alguns nous. A més, s’ampliarà la zona barrada de les pistes de petanca.

Aquesta modernització té una inversió de 219.000 euros, dels quals 215.000 són una subvenció de la Generalitat Valenciana. El termini d’execució de les obres és de quatre mesos i s’espera que les obres comencen en l’últim trimestre de l’any. A aquesta reforma, li seguirà la modernització de la plaça la Glea a la Marina.

Díez ha recordat que “el Govern Municipal durant la present legislatura està fent un esforç molt important per realitzar actuacions de millora de l’espai públic”. Algunes d’aquestes actuacions són els nous jocs infantils del Parc Municipal, la renovació de la plaça Mestre Antoni Cutillas a Torrellano, la plaça Pilar Miró a Carrús est, la plaça Biòleg Zulueta de Trabalon, la zona pública d’Altabix-Universitat del carrer José Ferrández Cruz o el jardí dels Franciscans en l’asil.