L’alcalde d’Elx qualifica el voluntariat com “un element clau i essencial de la dinàmica de la ciutat”

L’alcalde d’Elx qualifica el voluntariat com “un element clau i essencial de la dinàmica de la ciutat”

Carlos González presideix l’acte de fi de curs i lliurament de diplomes a un centenar de membres de l’associació Consciencia’t, celebrat en l’Hort del Xocolater


 

L’alcalde d’Elx, Carlos González, ha presidit, aquesta vesprada, en l’Hort del Xocolater, l’acte de fi de curs i de lliurament de diplomes a un centenar de voluntaris de l’associació benèfica Consciencia’t, la qual està integrada per una xifra total de 300 persones que ofereixen el seu temps lliure desinteressadament pels més necessitats del municipi.

A l’esdeveniment, conduït pel propi regidor il·licità, han assistit l’edil de Polítiques Inclusives i Drets Socials de l’Ajuntament d’Elx, Mariano Valera, i el regidor de Promoció Econòmica, Carles Molina, igual que altres membres de l’Equip de Govern i de la Corporació Municipal, abrigallats pel president i la secretària de l’entitat solidària, Gorka Chazarra i Elena Rodríguez. També han acudit a la cita la secretària autonòmica de Cooperació, Toñi Serna, el director d’àrea de CaixaBank Elx, Carlos Merelo, i representants d’empreses i centres educatius que col·laboren amb Consciencia’t i que així mateix han sigut distingits.

La jornada, que ha comptat amb tots els protocols higienicosanitaris, ha servit per a posar de manifest les principals línies de treball de l’organització —moltes d’aquestes encarregades per la Regidoria que dirigeix Valera— en el complex exercici 2020/2021, i s’ha centrat en l’ànima de Consciencia’t: els seus voluntaris, centrats en fer costat a la infància en risc d’exclusió social, en organitzar activitats per a discapacitats, en recollir menjada i coordinar i gestionar el dispositiu d’emergència alimentària d’Elx o en atendre i formar persones sense llar.

La secretària autonòmica de Cooperació, Toñi Serna, destaca la importància d’impulsar plans ambiciosos que porten per davant la solidaritat i la cooperació

 

El responsable de l’Equip de Govern ha agraït a l’associació la seua solidaritat. “Un excel·lent exemple d’actuació responsable i útil d’una joventut compromesa amb la idea de construir una societat amb major justícia social”, i ha qualificat el voluntariat com “un element clau i essencial de la dinàmica de la ciutat”.

Segons ha assenyalat “és una actitud que suposa la contribució personal a la construcció d’una societat més humana, incloent i solidària”. González ha destacat que “tot el treball realitzat en aquest últim any és símbol de la voluntat sincera de millorar de la nostra societat que batega en la nostra joventut, del respecte a la dignitat humana, de l’auge de la generositat i de l’altruisme, així com del valor de l’ideal de la justícia social i del caràcter solidari que sempre ha format part de la població il·licitana”.

“Elx és una ciutat solidària i una comunitat preocupada per l’erradicació de situacions de pobresa i exclusió social. Aquest és un municipi en el qual les empreses, associacions i institucions sempre hem col·laborat per a crear alternatives d’integració social i a generar oportunitats per a les persones més desfavorides”, ha destacat el munícipe.

L’alcalde ha reconegut la sensibilitat de les empreses, entitats i centres educatius que estan implicats i que col·laboren amb l’associació. “Sou un motiu d’orgull per a mi i per a tota la Corporació Municipal. Sou un exemple nítid de compromís ciutadà, de generositat i solidaritat dirigit a transformar i millorar la societat en la qual vivim”, ha manifestat González.

Per part seua, Toñi Serna ha transmés el seu agraïment en nom del president del Consell, Ximo Puig, a tots els voluntaris i voluntàries per la “responsabilitat, l’esforç i la capacitat de resiliència demostrada”.

“Tenim l’obligació moral d’aportar els recursos i tot allò que servisca per a prendre mesures que salven aquesta economia. Un bon exemple d’això són les polítiques que estem intentant establir des de la Generalitat amb les que es mobilitzaran 1.700 milions d’euros”, ha assenyalat Serna, que ha destacat la importància d’impulsar plans ambiciosos que porten per davant la solidaritat i la cooperació.

“Cada mostra de gratitud ens anima a seguir avant”, ha emfatitzat un emocionat Chazarra, que ha afirmat que “el sentit de les nostres vides és servir, defensar amb fets la dignitat i la igualtat de tot ésser humà, que mereix respecte, afecte, i que se l’ajude a millorar la seua qualitat de vida, i a denunciar les injustícies socials no de manera teòrica sinó obrant pel canvi”. El president de Consciencia’t, que ha celebrat “la gran faena” efectuada pels voluntaris”, ha agraït “la “dedicació i contribució a Consciencia’t com a oportunitat de millora i per fer de la inclusió i del compromís la vostra qualitat de vida”, especialment en uns temps marcat per la pandèmia, “en el qual heu estat en els moments més durs en primera línia”.

L’entitat encapçalada per Gorka Chazarra té per objectiu el suport als col·lectius vulnerables i en risc d’exclusió social del municipi il·licità

 

“Aquest quart curs suposa el de creixement i consolidació de Consciencia’t”, ha subratllat Rodríguez, que ha explicat que el setembre passat i l’octubre van realitzar “150 presentacions del projecte a alumnes de cicles formatius, batxillerat i universitat” a Elx, i es va superar per primera vegada la barrera de 300 inscrits com a voluntaris. “Consciencia’t va atendre en el 2020/2021 a més de 3.000 persones amb escassos recursos econòmics i va ajudar a cobrir les necessitats alimentàries de 600 famílies”, ha explicat la secretària després d’agrair a l’Ajuntament i a Valera la implicació i el suport demostrats amb l’Associació.

Consciencia’t, amb 18 convenis de col·laboració signats en data de hui amb entitats socials d’Elx, pertany a la Plataforma de Voluntariat de la Comunitat Valenciana des de fa pocs mesos, i va ser fundada a l’estiu de 2017 per estudiants i professionals amb la finalitat de promoure el voluntariat entre la joventut a fi de contribuir a prestar auxili als col·lectius vulnerables i en risc d’exclusió. Aquests anys ha anat incrementat el seu nombre de voluntaris i àmbits d’intervenció. Igualment, el seu radi d’acció, doncs, encara que centrada en Elx, Consciencia’t ha desenvolupat activitats en altres localitats com Cartagena o Oriola, i ara es troba expandint-se a Alacant, a Sant Vicent i a Santa Pola.

“Val la pena ser voluntari perquè treballar amb, per a i pels altres és el que realitza plenament l’ésser humà i li atorga sentit a les nostres vides”, ha conclòs Chazarra, que ha sol·licitat “tota l’ajuda, col·laboració i suport” per a “elevar la xifra de voluntaris, col·laborar amb noves organitzacions i explorar nous àmbits d’actuació” i arribar als qui més ho precisen.