L’alcalde d’Elx reivindica davant el ministre de Transports la finalització de la ronda Sud, la modernització de la Rodalia i la supressió del peatge de l’AP7

L’alcalde d’Elx reivindica davant el ministre de Transports la finalització de la ronda Sud, la modernització de la Rodalia i la supressió del peatge de l’AP7

El titular del Ministeri respon a Carlos González que pren nota i assegura que “alguna reivindicació estarà abans del que podríem esperar”


 

L’alcalde d’Elx, Carlos González, ha reivindicat aquesta vesprada davant el ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, durant la posada en servei dels nous accessos a l’aeroport, la finalització de la ronda Sud, la modernització de la xarxa ferroviària de Rodalia Alacant-Elx-Múrcia i l’alliberament del peatge de la segona circumval·lació d’Alacant (AP7).

A més del ministre i de l’alcalde il·licità han assistit a l’obertura dels nous accessos la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, i el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, entre altres autoritats.

L’acte de la posada en servei d’aquesta nova infraestructura ha consistit en el descobriment d’una fita i en la projecció d’un vídeo sobre les obres, en les quals el ministeri ha invertit 28 milions d’euros. Els treballs han consistit en la duplicació de 4,75 quilòmetres de la carretera nacional 338, des de la nacional 332 fins a l’autovia A-70.

Aquesta actuació suposa la modernització dels accessos al cinqué aeroport d’Espanya, que durant 2019 va registrar 15 milions de viatgers i més de 100.000 operacions. Així mateix, s’ha millorat notablement la seguretat viària d’una zona en la qual es produïen accidents amb freqüència.

“El primer que vull dir és gràcies ministre pel teu treball, per prendre’t de debò les necessitats de la província d’Alacant, de la Comunitat Valenciana i d’Elx. Vull agrair-te que complisques els compromisos i que impulses actuacions essencials. En aquest context vull posar en relleu que aquesta és una obra important i necessària, tant per a la seguretat viària com perquè fins ara era una via insuficient per a la categoria de l’aeroport Miguel Hernández”, ha assenyalat l’alcalde il·licità durant la seua intervenció en l’acte.

“També vull plantejar una qüestió de futur”, ha indicat Carlos González. “L’ofici de ser alcalde és l’ofici de demanar per a la teua ciutat i per això crec que hi ha tres temes importants que són absolutament urgents, que he de demanar encaridament que impulses”, ha expressat González davant el ministre.

Actuacions

El responsable de l’Equip de Govern Municipal ha plantejat en primer lloc completar la ronda Sud d’Elx: “És una prioritat en matèria d’infraestructures en aquest moment, després d’haver resolt l’AVE i aquests accessos. Completar l’anell perimetral de la ciutat ens resoldrà enormes problemes ambientals i circulatoris”.

La segona qüestió plantejada pel regidor il·licità “és la necessitat de continuar avançant en la modernització de la Xarxa de Rodalia Alacant-Elx-Múrcia. Heu heretat com a Govern una xarxa tercermundista que requereix un ingent esforç inversor, encara que en el pressupost de 2021 el Govern ja ha pres decisions importants sobre aquesta infraestructura. Ara es tracta de connectar la xarxa amb el nostre aeroport i amb l’estació d’Alta Velocitat d’Elx, a més de dotar-la de trens moderns”.

En tercer lloc, González ha plantejat la supressió del peatge del segon cinturó d’Alacant. “Heu pres una decisió valenta que ha tingut un magnífic resultat en la Comunitat, alliberar l’AP7, però les comunicacions entre Alacant i Elx i els seus entorns metropolitans necessiten imperiosament alliberar de peatge aquests pocs quilòmetres, la qual cosa representaria llevar pressió a l’A70 entre Elx, Alacant, Sant Joan i el Campello. Sens dubte, tots els sectors econòmics i productius ho agrairien”.

El ministre pren nota

“Prenc nota de les teues reivindicacions, alcalde, que ja conec, i crec que alguna d’aquestes estarà abans del que podríem esperar”, ha respost el ministre a Carlos González a l’inici de la seua intervenció.

José Luis Ábalos ha assenyalat que la duplicació dels accessos a l’aeroport “permet la sinergia entre els medis terrestre i aeri. Amb la duplicació, l’aeroport Alacant-Elx Miguel Hernández, com a node de la xarxa bàsica transeuropea de transport aeri, adquireix una importància estratègica capital per a aconseguir els objectius de la política de transport europeu i nacional”.

José Luis Ábalos assisteix a la posada en servei dels nous accessos a l’aeroport, que han suposat la inversió de 28 milions d’euros en la duplicació de 4,75 quilòmetres de calçada

 

El ministre ha qualificat com a “fonamental en la mobilitat de la província alacantina” aquesta carretera perquè constitueix el tancament de la circumval·lació d’Alacant i, al seu torn, conforma la connexió al cinqué aeroport amb més passatgers al nostre país”.

“La N-338 és la porta d’entrada a Alacant i a la resta de poblacions de la província. Un nexe de connexió nacional i internacional que en 2019 va servir com a carta de presentació als més de 15 milions de passatgers i turistes que van visitar el nostre país”, ha indicat el responsable de Foment.

José Luis Ábalos ha agraït els esforços de tots els professionals que han treballat en l’obra malgrat la pandèmia i ha subratllat la importància de la mateixa perquè “arriba en el millor moment possible, per a donar la benvinguda a un dels motors d’aquesta terra, el turisme”.

“Consideràvem molt necessària aquesta obra perquè l’elevada mobilitat que presenta la carretera durant tot l’any, les importants puntes de trànsit i la gran diversitat d’usuaris feien prioritària aquesta actuació”, ha assenyalat José Luis Ábalos, per a destacar a continuació la notable millora en la seguretat viària de tot el trajecte.