L’alcalde enalteix “el valor de l’educació per a la societat i l’individu” en la presentació de la revista commemorativa del 40 aniversari de l’IES Pere Ibarra

L’alcalde enalteix “el valor de l’educació per a la societat i l’individu” en la presentació de la revista commemorativa del 40 aniversari de l’IES Pere Ibarra

Carlos González, que ha acudit a la posada de llarg de la publicació al Centre de Congressos Ciutat d’Elx, ha manifestat que l’efemèride de l’institut situat als Palmerars “és important perquè és un dels centres de secundària amb més tradició i història” de la ciutat


‘Gent d’Ací’, la revista de la comunitat educativa de l’IES Pere Ibarra, ha presentat al migdia un número 36 molt especial, el que serveix d’homenatge a la trajectòria de quatre dècades de les instal·lacions situades al barri dels Palmerars.

L’alcalde d’Elx, Carlos González, acompanyat per la regidora d’Educació, María José Martínez, ha intervingut en l’acte organitzat al Centre de Congressos Ciutat d’Elx. Ho ha fet al costat del director de l’institut, Federico Gomis, i de l’exalumne i responsable de disseny de la publicació, Javier Baeza.

El regidor il·licità ha traslladat la seua felicitació i enhorabona al comité de redacció format per docents i alumnes davant un públic compost per col·lectius, pares i mares, i estudiants passats i presents. I ha dit que ‘Gent d’Ací’ representa una proposta cultural i educativa sòlida en temps líquids, donada la seua trajectòria quasi tan antiga com la de l’institut Pere Ibarra, que en 2019 va celebrar el 40 aniversari.

“És una efemèride important per a la ciutat perquè és un dels centres de secundària amb més tradició i història, on generacions d’il·licitans s’han format i forjat com a persones. Per tant, l’aniversari i l’excel·lent revista commemorativa mereix tot el suport municipal”, ha manifestat González.

Així mateix, l’alcalde ha mostrat la seua satisfacció per tornar a un esdeveniment “entranyable” protagonitzat per un institut “després de tants mesos d’excepcionalitat”, i ha reiterat el seu aplaudiment a la doble qualitat de ‘Gent d’Ací’: “per l’edició especial motivada pel quaranta aniversari del Pere Ibarra i per la seua pervivència en el temps”, ha definit.

Ha afegit que “és un excel·lent treball en tots els seus vessants digne de ser destacat; una mostra de talent col·lectiu tant per estètica com per contingut”.

També que “projectes pedagògics com el de l’IES Pere Ibarra i la seua revista són una demostració del valor de l’educació per a la societat i l’individu”.

El director, per part seua, ha subratllat l’impacte educatiu i social del Pere Ibarra en el seu entorn, i ha accentuat “la bona relació institucional” que manté amb el Consistori. “El títol de la revista defineix perfectament als qui hi han participat i el sentit del Pere Ibarra: la gent d’ací”, ha incidit. “Aquesta publicació esdevé l’abraçada encara perduda, la conversa amable i gratificant hui dia escassa, la proximitat… En definitiva, l’esperit del centre”. Gomis també ha recalcat que ‘Gent d’Ací’ no sols aconsegueix informar, expressar, relatar o argumentar, sinó commoure, “el més important”, ha postil·lat.

Baeza, que es dedica professionalment a la direcció d’art i al disseny gràfic, després d’agrair a la Regidoria d’Educació i a l’Ajuntament d’Elx l’esforç que s’ha traduït en la impressió de la revista, ha revelat que, com a responsable del disseny d’aquest número, “és un dels moments més importants de la meua vida”. No en va, l’exalumne ja va participar en les edicions primigènies de ‘Gent d’Ací’ en els huitanta, quan estudiava en el Pere Ibarra.

‘Gent d’Ací’ és l’òrgan d’expressió de la comunitat educativa de l’IES Pere Ibarra, les pàgines del qual serveixen de punt de trobada a través diverses disciplines (art, literatura…) i que evoca el passat sense perdre de vista el present.

L’especial commemoratiu pel 40 aniversari, que correspon a desembre de 2020, compta amb 145 pàgines escrites amb tipografia Gandhi per a facilitar la seua lectura, i repassa episodis com la visita del poeta Rafael Alberti en 1993, testimoniatges d’alumnes i professors antics i actuals, i tasques d’estudiants. El color groc reina en una revista que, com ha explicat Baeza, simbolitza “la llum” de la nostra terra il·licitana.