L’alcalde i la regidora d’Universitat participen en la XIV edició dels Premis del Consell Social de la UMH

L’alcalde i la regidora d’Universitat participen en la XIV edició dels Premis del Consell Social de la UMH

Carlos González lliura el reconeixement Rellevància Social a Alejandro Rommers Colman, per la seua ajuda incansable als qui més ho necessiten


L’alcalde d’Elx, Carlos González, i la regidora d’Educació i Universitat, María José Martínez, han participat en la XIV edició dels Premis del Consell Social de la UMH “Impulsar per a avançar junts”. Uns guardons amb els quals el Consell Social de la UMH reconeix el treball, l’esforç i la trajectòria dels qui contribueixen al desenvolupament social, econòmic, cultural i educatiu.

A l’acte han acudit, entre altres personalitats, el president del Consell Social, Joaquín Pérez Vázquez; el rector de la UMH, Juan José Ruiz Martínez; i la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual Villalobo.

Carlos González ha fet lliurament del premi Rellevància Social a Alejandro Rommers Satisfan, per la seua ajuda incansable als qui més ho necessiten. En la categoria d’Empreses i Institucions el premi ha sigut per a l’empresa Planeta Hort, per la seua aposta decidida pel desenvolupament sostenible i la cura del medi ambient. Per part seua, el catedràtic i vicerector d’Inclusió, Sostenibilitat i Esports, Raúl Reina Vaillo, ha rebut el guardó Investigació i Transferència, per la seua labor d’investigació en l’àrea de l’activitat física i l’esport adaptat. En els premis del Consell Social de la UMH, també, es reconeix la constància i el talent de l’estudiantat i, en aquest sentit, el guardó Estudiants ha sigut per a Mirella Macías Fernández i Marina Giménez Berenguer.

En la modalitat Excel·lència Docent, els guardons han recaigut en el professor de l’àrea d’Enginyeria de Sistemes i Automàtica de la Universitat, Luis Payá, i en el professor del Departament de Medicina Clínica de la UMH, Vicente Gil. Per part seua, el premi Accions d’Innovació en la Gestió, que reconeix aquelles idees i iniciatives innovadores desenvolupades per serveis, oficines i unitats administratives de la UMH, han sigut per al Servei d’Innovació i Planificació Tecnològica i per al Servei d’Infraestructura Informàtica.

Quant a la modalitat Entitat sense Ànim de Lucre, el Consell Social de la UMH ha premiat l’Associació Remavida, que té per objectiu usar l’esport del rem per a conscienciar la ciutadania i fer costat les dones diagnosticades amb càncer de mama. Per part seua, el premi a l’Esportista Universitari ha recaigut en la jugadora de bàdminton i llicenciada en medicina Laura Samaniego. Així mateix, la spin off 3D Surgical Technologies ha obtingut el guardó Empresa de base tecnològica i innovadora, per la seua labor al disseny de la cirurgia ginecològica en els quals conjumina innovació i disseny per a millorar la qualitat de vida de les dones. Finalment, en la modalitat Compromís amb la Igualtat, Inclusió i Sostenibilitat, el Consell Social de la UMH ha reconegut el president honorífic del Grup Pikolinos, Juan Perán, per ser una de les persones que millor representa el compromís amb la societat, amb la ciutat i amb la comunitat universitària.