Mobilitat regala bons setmanals gratuïts del servei de lloguer de Bicielx per a celebrar el Dia de la Bicicleta

Mobilitat regala bons setmanals gratuïts del servei de lloguer de Bicielx per a celebrar el Dia de la Bicicleta

La regidora de l’àrea, Esther Díez, destaca que les persones interessades poden activar des de hui fins al 15 de juny la seua targeta de bonobús o Elx-Taxi en la web www.bicielx.es


La regidora de Mobilitat, Esther Díez, ha informat que “amb motiu del Dia de la Bicicleta, que es commemora hui, 3 de juny, hem posat en marxa una campanya perquè la ciutadania puga provar de manera gratuïta el servei públic de lloguer de bicicletes, Bicielx, amb un bo setmanal”.

La promoció donarà principi hui i finalitzarà el 15 de juny. Al llarg d’aquests dies, les persones interessades poden activar el seu bo setmanal gratuït en la web www.bicielx.es. Per a això, hauran de facilitar el seu número de targeta de bonobús o Elx-Taxi, ja que sobre aquest suport físic pot realitzar-se la càrrega del bo de Bicielx.

Es podrà sol·licitar targetes de Bicielx

Per a aquelles persones que no disposen d’una targeta d’aquestes característiques, podran sol·licitar una targeta de Bicielx en el punt d’informació de l’estació d’autobusos.

Díez ha assenyalat que “la bicicleta és el vehicle net per excel·lència i el seu ús per als desplaçaments quotidians contribueix a la disminució de les emissions de CO₂, de fet, calculem que en el cas d’Elx, els usuaris i les usuàries del servei eviten l’emissió de 30 tones de CO₂ anuals” i ha recordat també “els beneficis que l’ús diari de la bicicleta té sobre la salut humana”.

“Precisament la bicicleta és un element transformador, en tant que les infraestructures associades, contribueixen a una pacificació del trànsit a les ciutats i als entorns més nets i verds, fonamentals per a la lluita contra l’emergència climàtica”, ha afegit.

En aquest sentit, la regidora de Mobilitat ha recordat que “ja tenim pràcticament finalitzats els projectes de carril bici en l’avinguda d’Alacant i en Pere Joan Perpinyà i en uns dies aprovarem la instal·lació de noves estacions de Bicielx per a ampliar el servei a més zones de la ciutat”.

“El nostre compromís amb la mobilitat ciclista és el nostre compromís amb la salut dels nostres veïns i veïnes i la sostenibilitat ambiental, en el marc de l’estratègia Elx2030” ha indicat.