Premi a la investigació i visites guiades a una exposició per a celebrar el Dia Internacional dels Arxius

Premi a la investigació i visites guiades a una exposició per a celebrar el Dia Internacional dels Arxius

La regidora de Cultura, Marga Antón, presenta les activitats que s’han organitzat per a donar a conéixer l’Arxiu Municipal i els “tresors” que tanca


 

La regidora de Cultura, Marga Antón, juntament amb la cap de l’Arxiu Municipal, Carmina Verdú, han presentat les activitats organitzades amb motiu del Dia Internacional dels Arxius que se celebra dimecres que ve, 9 de juny.

Tal com ha destacat la regidora, “l’arxiu és un gran desconegut, tenim un gran tresor a la nostra ciutat i no tothom és coneixedor d’això”.

Marga Antón ha indicat que les activitats començaran amb les visites guiades a una exposició que s’ha organitzat a la sala de l’Orde Tercer de Sant Josep, “en la qual pretenem explicar a qualsevol visitant com funciona l’arxiu, quines dades pot trobar en aquest i com traure-li el màxim partit possible a tota la documentació que tenim”.

Enguany amb motiu de la pandèmia no es duran a terme les visites guiades habituals en l’Arxiu Municipal. No obstant això, els il·licitans i les il·licitanes tindran l’oportunitat de realitzar aquestes visites guiades per l’exposició.

El nom de l’exposició és “Història vs Stories. L’Arxiu Municipal en l’univers ordenat de l’alfabet”.

“El seu format és bastant senzill, modern i juga amb una manera d’explicar-lo molt contemporània com és una pàgina d’Instagram”, ha assenyalat Carmina Verdú, que ha afegit que “l’exposició estarà allotjada en xarxes socials, cas d’Instagram, de manera que tothom pot participar en aquesta encara que no la visite físicament”.

L’exposició compta amb fotografies que expliquen què és l’arxiu i quins són els seus principals documents. Les visites guiades a l’exposició es realitzaran els dies 11, 18 i 25 de juny i 2 de juliol i es podran realitzar amb un màxim de deu persones. Al marge de les visites guiades també es podrà visitar presencialment l’exposició.

Premi a la investigació

D’altra banda, el dimecres dia 9 de juny, es farà públic el guanyador del premi convocat per la Regidoria de Cultura dirigit a joves investigadors amb l’objectiu de divulgar i donar a conéixer el ric patrimoni documental de l’arxiu i per a fomentar la investigació entre les persones que tinguen intenció de fer un treball d’aquest tipus.