Torna la 48a edició de la Mitja Marató Internacional Ciutat d’Elx el pròxim 10 d’octubre

Torna la 48a edició de la Mitja Marató Internacional Ciutat d’Elx el pròxim 10 d’octubre

L’alcalde, Carlos González, juntament amb l’edil d’Esports, Vicente Alberola, i el president del Club Atletisme Elx Decatló, José Zapata, ha presentat l’esdeveniment esportiu que eixirà des del carrer Diagonal del Palau


La Mitja Marató Internacional Ciutat d’Elx torna el pròxim 10 d’octubre. Tal com ha anunciat l’alcalde, Carlos González, acompanyat pel regidor d’Esports, Vicente Alberola, i pel president del Club d’Atletisme Elx Decatló, José Zapata, se celebrarà la 48a edició amb eixida des del carrer Diagonal del Palau i arribada en el Passeig de l’Estació. A conseqüència de la pandèmia es van suspendre la totalitat de les proves del calendari de carreres populars, tant a la Comunitat Valenciana com a Espanya. Però amb la tornada gradual a la normalitat es comença a reactivar aquesta pràctica esportiva.

La Mitja Marató Ciutat d’Elx és un esdeveniment esportiu que es viu des de tots els àmbits de la ciutat, és a dir, diferents entitats com l’Ajuntament d’Elx o el Club Atletisme Elx Decatló, juntament amb col·laboradors i voluntaris, així com patrocinadors, es comprometen en l’organització de la prova.

“Estem convençuts que serà una de les primeres proves del calendari d’aquesta naturalesa, és a dir, de les carreres populars, que se celebrarà no sols en Comunitat Valenciana, sinó a Espanya”, ha assegurat l’alcalde, que ha afegit que “per al 10 d’octubre de 2021 més del 70% de la població estarà vacunada i, per tant, haurem aconseguit la immunitat de grup i això ens permetrà, juntament amb les decisions que adoptarem, organitzar una carrera segura perquè volem que la Mitja Marató d’Elx siga un exemple de l’organització d’un esdeveniment segur”.

El regidor d’Esports, Vicente Alberola, ha informat que “en aquesta ocasió no hi haurà obertura d’inscripcions, ja que en l’actualitat l’edició compta amb una mica més de 2.000 persones inscrites”

Per la seua part, el regidor d’Esports ha informat que “en aquesta ocasió no realitzarem obertura d’inscripcions, ja que en l’actualitat aquesta edició compta amb una mica més de 2.000 persones inscrites, les quals podran prendre l’eixida el diumenge 10 d’octubre segons les indicacions que en aquell moment hi haja per part de les autoritats sanitàries competents”.

En aquest sentit, Zapata ha avançat que el 21 de juny s’enviarà a totes aquestes persones una notificació amb la data de 2021 perquè puguen confirmar si participaran en aquesta Mitja Marató, si prefereixen ajornar-la a 2022 o, per contra, la devolució dels diners. “Amb això volem donar-los un ampli ventall de possibilitats i contrarestar el perjudici que hagen pogut tindre amb totes aquestes modificacions, que, encara que han sigut sobrevingudes a l’organització, sí som conscients que hem de facilitar”, ha assenyalat el president del Club Atletisme Elx Decatló.

La prova mantindrà com tots els anys el recorregut, els horaris i les característiques, llevat que, per normativa, s’haja de veure modificada.

Finalment, González ha volgut recalcar que “la Mitja Marató no és només una festa de l’esport, sinó que també és un esdeveniment amb repercussions econòmiques i que té una transcendència per a la ciutat en termes de pernoctacions i en el sector de la restauració i l’hostaleria”.

Programació de l’esdevenimet: (EN CAS QUE ES PERMETA)
  • Fira del corredor i xarrada col·loqui

– Divendres 8 i dissabte 9 d’octubre, Centre de Congressos Ciutat d’Elx.

  • 9a Divertimarató, activitats esportives i jocs per als més xicotets

– Dissabte, 9 d’octubre, al Passeig de l’Estació.

  • XLVIII Mitja Marató Internacional Ciutat d’Elx

– Diumenge 10 d’octubre a partir de les 10.00 hores a la Diagonal del Palau.