L’Ajuntament presenta a la comunitat educativa del centre l’avantprojecte del nou CEIP 37 que s’anomenarà ‘Les Arrels’

L’Ajuntament presenta a la comunitat educativa del centre l’avantprojecte del nou CEIP 37 que s’anomenarà ‘Les Arrels’

La regidora d’Educació, Maria José Martínez, diu que el projecte s’entregarà abans de novembre i s’espera que les obres isquen a licitació en el primer trimestre de 2022


L’alcalde d’Elx, Carlos González, i la regidora d’Educació, María José Martínez, s’han reunit aquest matí amb els membres de la comunitat educativa del CEIP 37 per a presentar-los l’avantprojecte del nou col·legi que es construirà al carrer Antonio Valero Agulló, al voltant de l’Hort de Trabalon.

En la reunió, han sigut presents també l’arquitecte municipal i els responsables de l’empresa adjudicatària de la redacció del projecte.

Es tracta d’una nova infraestructura del Pla Edificant que permetrà millorar les dotacions educatives el barri de Sant Antoni i nova Altabix, que dona resposta a la creixent demanda de places en aquesta part de la ciutat.

Cal recordar que el CEIP 37 estava creat administrativament, però que està ocupant provisionalment les aules de l’antic col·legi Carles III.

“Hui hem celebrat una reunió de coordinació amb tota la comunitat educativa del CEIP 37 per a presentar-los l’avantprojecte i intercanviar impressions i recollir aportacions, sempre que s’ajusten a la memòria de necessitats que estem obligats a complir”, ha indicat Maria José Martínez, que ha afegit que “aquesta actuació és una nova mostra que el Pla Edificant és una realitat”.

La regidora ha aclarit que la redacció del projecte, en què ja s’està treballant, s’ha d’entregar al novembre d’enguany. A partir d’ací, es durà a terme la licitació de l’obra, que s’espera per al primer trimestre de 2022.

El nou col·legi 37 compta amb un pressupost de 5,5 milions d’euros. Ocupa una superfície total de 8.500 metres quadrats amb un edifici en dues plantes. La planta baixa albergarà tota l’etapa d’Infantil amb la incorporació de dues aules de dos anys i la primera planta estarà ocupada per les i pels alumnes de Primària.

Comptarà amb 490 llocs escolars i un menjador de 200 places

“Ara estem treballant en aquest intercanvi d’impressions per a incorporar propostes tant de l’equip directiu com de l’Associació de Famílies”, ha indicat la regidora.

Col·legi “Les Arrels”

Per part seua, la directora del centre, Belén Lloret ha anunciat que el centre, fins ara anomenat CEIP 37, ja té nom i que aquest ha sigut triat per la comunitat educativa del col·legi de manera democràtica.

“Som una comunitat molt participativa i intentem portar la democràcia a tots els àmbits, cas del nom del col·legi”, ha dit Lloret.

La directora ha explicat que es va realitzar tot un procés participatiu en el qual van prendre part també els xiquets i les xiquetes. El nom guanyador després d’una votació de tota la comunitat va ser finalment ‘Les Arrels’.

“Un nom que simbolitza la base de tot l’aprenentatge, on ens afermem com a xiquets, com a adults i com a societat”, ha indicat Lloret. La directora ha destacat que la col·laboració amb l’Ajuntament es remunta a anys arrere i fruit d’ella s’han introduït algunes propostes en el projecte per a fer un centre més naturalitzat com que les zones comunes sempre tinguen accés a l’exterior o la creació d’una àgora central envidrada per a la realització de diverses activitats.

També es proposa la integració del col·legi en els horts de l’entorn, “incloure aspectes d’aquesta zona en els programes educatius ens sembla fonamental, per això hem demanat que hi haja diversos accessos al palmerar per a poder fer-ne ús i treballar la importància que té dins de la cultura a Elx”, ha conclòs Lloret.