L’Equip de Govern dona suport a les reivindicacions dels familiars de la residència de majors d’Altabix

L’Equip de Govern dona suport a les reivindicacions dels familiars de la residència de majors d’Altabix

L’alcalde declara que per a l’Equip de Govern és una prioritat que la Generalitat actue per a donar una solució als problemes del centre, especialmente als relacionats amb la climatització


Membres de l’equip de Govern de l’Ajuntament d’Elx, entre els quals es trobaven la regidora de Política de Majors, Puri Vives, i l’edil de Drets Socials, Mariano Valera, van assistir ahir tard a la concentració convocada pels familiars dels residents del geriàtric d’Altabix.

Les associacions ReCoVa i Associació per la Dignitat i el Benestar dels Ancians i Residents (ADBAR) reclamen millores davant les deficiències que presenta el centre, com la falta d’aire condicionat en zones comunes i en algunes habitacions, persianes trencades i falta de personal.

Des de l’Ajuntament d’Elx s’està en contacte amb la Generalitat Valenciana per a intentar donar solució a tots aquests problemes.

En aquesta línia l’alcalde, Carlos González, ha remés una carta al secretari autonòmic de Planificació i Organització del Sistema de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives en què reclama “la seua implicació en la solució d’un problema que actualment afecta els usuaris de la residència de Majors d’Altabix.

Amb aquesta missiva, l’alcalde demana a la Generalitat que actue per a resoldre els problemes que afecten aquest centre, especialment pel que fa a la climatització i a la falta de ventilació, que està fent que els usuaris suporten unes elevades temperatures.

Hui mateix, Carlos González ha reiterat que està en contacte telefònic permanent amb la presidenta de l’associació. “La nostra preocupació com a Govern Municipal pel que ocorre en la residència d’Altabix és evident. La setmana passada vaig reiterar al secretari autonòmic la necessitat de solucionar en el curt termini qüestions urgents, sobretot referent a la climatització, i vaig trobar compromís i voluntat política d’actuar prompte. Estem complint amb el nostre paper de reivindicar les millores i de mediar davant la Generalitat per a aconseguir-les”.

En aquesta mateixa línia s’ha pronunciat la regidora Esther Díez, que ha assegurat que des de València li han confirmat que s’iniciarà ja el procés per a solucionar els problemes del centre.