El Consell Municipal de la Formació Professional d’Elx destaca l’impuls de l’FP amb 200 nous cicles formatius en la Comunitat Valenciana

El Consell Municipal de la Formació Professional d’Elx destaca l’impuls de l’FP amb 200 nous cicles formatius en la Comunitat Valenciana

El Consell, que se celebrà ahir en el Centre de Congressos, comptà amb l’assistència de la regidora d’Educació, María José Martínez, i el director General de Formació Professional, Manuel Gomicia


El Centre de Congressos acollí ahir el Consell Municipal de la Formació Professional d’Elx. Una jornada que va comptar amb l’assistència de la regidora d’Educació, María José Martínez, i el director General de Formació Professional, Manuel Gomicia.

Per part seua, el director general va explicar que “la formació professional és ocupabilitat i ha de basar-se en l’ocupació” i va destacar que per a aconseguir-ho és fonamental treballar coordinadament i conjuntament, des de l’administració, els centres educatius i els ajuntaments.

Segons va explicar Gomicia “des de principi d’any s’ha fet una inversió molt important per a dur a terme més de 200 cicles nous en tota la Comunitat Valenciana en totes les modalitats. Un increment notori que fins al moment mai havia passat”.

En concret, va posar el focus en l’aposta de les administracions públiques per la digitalització, la innovació, la investigació i l’emprenedoria per a millorar les competències de l’alumnat d’FP

.

El director general destaca l’aposta per la digitalització, la innovació, la investigació i l’emprenedoria com a claus per a millorar les competències dels professionals

Durant el Consell, es va informar de les actuacions realitzades en les comissions de treball celebrades el gener de 2020, a més es va establir el calendari de treball per a aquest últim trimestre de l’any i es va informar de la web municipal d’FP (www.fpelx.es).

Així mateix, es va fer un esment especial a la incorporació enguany dels prospectors, amb 29 en tota la Comunitat Valenciana, com a figures importants per al Consell.

A més, van sorgir noves propostes de treball com la posada en marxa d’una coordinació directa amb el Districte Digital i Campus tecnològic o la fomentació de l’FP dual amb l’augment del nombre de prospectors, així com la participació de les empreses amb els seus tècnics i professionals en la formació de l’alumnat.

Durant el Consell, es van detallar les actuacions realitzades en les comissions de treball celebrades el gener de 2020, a més es va establir el calendari de treball per a aquest últim trimestre de l’any i es va informar de la web municipal d’FP (www.fpelx.es)

L’edil va assegurar que també treballaran en la millora de l’FP dirigida a persones amb dificultats d’ocupabilitat, amb un model estructurat, que done com a resultat una qualificació bàsica que facilite l’ocupació. Així mateix, es continuarà en l’elaboració d’un mapa de l’oferta formativa de l’FP a Elx amb la col·laboració de la Direcció Territorial d’Educació que es plasmarà en les comissions de treball.

En finalitzar el Consell, la regidora d’Educació va mostrar el seu agraïment a tots els assistents per les propostes realitzades, reflexions i la seua encomiable implicació en aquest Consell.