El Consell Escolar Municipal aprova com a dies no lectius l’11 d’octubre, el 14 de febrer i el 4 de març per al pròxim curs 2021/22

El Consell Escolar Municipal aprova com a dies no lectius l’11 d’octubre, el 14 de febrer i el 4 de març per al pròxim curs 2021/22

La regidora d’Educació, María José Martínez, ha informat que les dates s’han triat sobre la base d’un criteri pedagògic que pretén descarregar l’alumnat de la càrrega horària i de treball durant el trimestre


L’11 d’octubre, el 14 de febrer i el 4 de març seran els dies no lectius per al curs acadèmic 2021/22. Tal com ha comentat la regidora d’Educació, María José Martínez, les dates s’han triat sobre la base d’un criteri pedagògic que pretén descarregar l’alumnat de la càrrega horària i de treball durant el trimestre.

Així mateix, la regidora també ha donat compte d’altres assumptes tractats en el consell com el procés d’escolarització en infantil i en primària que ha comptat amb un total de 3.200 sol·licituds a Elx de les quals 1.374 pertanyen a la franja de 3 anys.

“El 93% de les sol·licituds presentades han obtingut plaça en la primera opció. Per tant, es manté com en anys anteriors que pràcticament la totalitat de la població aconsegueix seient en el col·legi triat”, ha destacat Martínez, qui ha afegit que “continuen quedant places vacants en Infantil de 3 anys, en concret, 531 places, que es deuen a la tendència que hem vist també en escoles infantils a conseqüència de la baixada de la natalitat”.

Les beques educatives augmenten enguany la dotació econòmica a 60.000 euros amb la finalitat de continuar atenent les necessitats dels centres per a famílies vulnerables

En aquest sentit, Martínez ha assenyalat que set unitats del municipi corresponents al sector de tres anys han quedat sense funcionament per la falta de sol·licituds que deriven de la baixada en natalitat.

“Respecte a les aules de dos anys d’aquest curs s’implementaran tres “A les aules al Dama d’Elx, Ausiàs March i l’Alcúdia s’afigen tres més en aquest nou curs a Casablanca, Candalix i López Orozco. Per tant, un total de sis aules de dos anys amb una oferta de 108 places en les quals en aquests moments tenim també 13 vacants”, ha comentat Martínez.

La regidora també ha recordat que tots els anys la Regidoria d’Educació posa al servei dels centres educatius informació sobre les beques educatives, que per a aquest curs 2021/22 s’han ampliat a una quantitat major que són 60.000 euros amb la finalitat de continuar atenent les necessitats dels centres per a famílies vulnerables.

“Com sabeu, en no haver-hi activitat educativa, és competència municipal l’adequació i el manteniment dels centres educatius d’Infantil i Primària. En aquest sentit, vam fer un resum de totes les actuacions previstes per manteniment per a aquest estiu en els quals la majoria de centres educatius tindran reformes o millores com l’adequació de pistes, lavabos, adaptació d’aules de dos anys, canvis de calderes per a la calefacció, instal·lació de pèrgoles per a ombra, instal·lació de nous bancs als patis d’infantil”, ha informat la regidora, que ha afegit que també es faran treballs de pintura en un total de 19 centres d’Infantil i Primària.

L’últim punt va ser, com correspon per part del Consell Escolar Municipal, l’aprovació del nom del col·legi ‘Les Arrels’.

“Es va votar perquè és el pas previ per a traslladar-lo a Conselleria i que definitivament l’organisme el certifique. D’aquesta manera, es va aprovar per majoria i, per tant, traslladarem a la Direcció General a València que la proposta és que el col·legi núm. 37 passe a dir-se ‘Les Arrels’, ha conclòs la regidora.