Elx incorpora cinc nous autobusos híbrids a la seua flota en la seua ferma aposta per la mobilitat sostenible i millora dels serveis públics

Elx incorpora cinc nous autobusos híbrids a la seua flota en la seua ferma aposta per la mobilitat sostenible i millora dels serveis públics

L’alcalde, Carlos González, assenyala que “estem fent un gran esforç en la modernització del transport públic, al costat d’això, cal destacar la reducció que suposa de gasos contaminants a l’atmosfera”


L’alcalde d’Elx, Carlos González, i la regidora de Mobilitat Sostenible, Esther Díez, han presentat hui els cinc nous autobusos híbrids que s’incorporen a la flota del servei de transport públic d’Elx.

També han estat en la presentació Kepa Mendikute, director general de Solaris Bus Ibérica, Damián García Quadri, gerent comercial, Bernardo Fischer , director de postvenda i Ángel Luis Andreu, gerent d’Autobusos Urbans d’Elx.

“Aquests nous cinc autobusos híbrids cal inscriure’ls en l’aposta per la mobilitat sostenible i millora del transport col·lectiu, però també en l’aposta de l’Equip de Govern per la millora dels serveis públics”, ha assenyalat l’alcalde, que ha recordat que aquesta és una de les prioritats en l’actual legislatura.

González ha indicat que “al llarg d’aquesta legislatura hem realitzat una inversió acumulada de 3,7 milions d’euros. Això implica un gran esforç en la modernització del servei de transport públic, al costat d’això, cal destacar la reducció que suposa de gasos contaminants a l’atmosfera, cosa que hem de tindre molt present”.

La regidora de Mobilitat, Esther Díez, assenyala que “amb aquestes noves adquisicions estem avançant en l’objectiu que en 2030 el 78% de la flota siga híbrida”

Es tracta de cinc unitats del model Urbino 12 hybrid que s’incorporen a la flota que ja compta passa a comptar amb 11 autobusos de tracció 100% elèctrica, la qual cosa suposa el 19% de tota la flota.

En aquests moments Elx compta amb una flota total de 59 autobusos amb una edat mitjana de 8 anys.

“Amb aquestes noves adquisicions estem avançant en l’objectiu que en 2030 el 78% de la flota siga híbrida”, ha assenyalat Esther Díez.

“Cadascun d’aquests vehicles ens ajuda a evitar l’emissió de 38 tones de diòxid de carboni a l’any”, ha apuntat Díez, que ha afegit que “per a l’any 2030 amb aquest 78% de la flota híbrida, estarem parlant que anualment evitarem l’emissió de 1.500 tones. Per tant, hi ha un component ambiental primordial en aquesta aposta per la flota ecològica, però també una aposta per la millora del confort per als usuaris i usuàries i el compromís d’aquest govern municipal és continuar apostant pel transport públic, que, al final, és el més democràtic que tenim a la ciutat”.

La regidora ha destacat que, en el marc dels fons europeus que estan prenent forma en aquests moments, “volem fer una aposta per sumar nous vehicles. No com a part de la renovació, sinó afegir nous vehicles híbrids o elèctrics a la flota, que ens permeten continuar ampliant les línies i millorar el servei perquè siga encara més utilitzat”.

L’alcalde ha recordat que “l’aposta per la mobilitat sostenible forma part dels objectius vinculats a la capitalitat verda europea Elx 2030. “Estem fent un gran esforç per a enfortir la nostra candidatura. Cal destacar que tots els elements incorporats a la nova contracta de neteja representen també una reducció molt considerable de gasos d’efecte d’hivernacle”.

DADES I CARACTERÍSTIQUES DELS BUSOS

La tracció elèctrica com a base del funcionament d’aquests autobusos implica una rebaixa substancial de l’emissió de gasos contaminants a l’atmosfera. Emet un 30% menys de CO₂ que un autobús convencional.

Compten amb sistema Arrive&Go… Mitjançant localització GPS, i en condicions normals, el bus arriba a la parada, càrrega i descàrrega passatgers, i emprén la marxa en manera 100% elèctric, zero emissions contaminants i baixíssimes emissions acústiques.

No necessita endollar-se a res, el mateix autobús genera l’electricitat que necessita quan circula en manera híbrida.

L’energia s’emmagatzema en ultracondensadors, amb una capacitat d’1 kW/h, i que admet càrregues i descàrregues ràpides. No necessiten canvi ni manteniment durant la vida de l’autobús.

Capacitat fins a 105 passatgers.

12 metres, 3 portes dobles.

Preparats per a passatgers amb cadires de rodes i seients per a embarassades.

Els nous autobusos compten amb espills digitals MirrorEye que substitueixen als convencionals retrovisors per cambres i pantalles que permeten millorar la seguretat.

MirrorEye ha sigut dissenyat per a funcionar en totes les condicions meteorològiques. Els espills són substituïts per càmeres d’alta definició i pantalles interiors d’alta qualitat, per la qual cosa el sistema sempre proporciona una imatge nítida i detallada, fins i tot quan hi ha poca llum solar, pluja, neu i pols.

MirrorEye augmenta la seguretat en cobrir un camp de visió més ampli que els espills habituals. Això augmenta la seguretat del conductor, els passatgers i altres usuaris de la carretera.