La Casa del Betlem reobri amb una exposició renovada amb escenes típiques de l’Elx de principis del segle XX

La Casa del Betlem reobri amb una exposició renovada amb escenes típiques de l’Elx de principis del segle XX

La regidora de Festes, Mariola Galiana, destaca que “el mestratge dels betlemistes ens permetrà apreciar llocs ja desapareguts, però que formen part de la memòria col·lectiva de la nostra ciutat”


La regidora de Festes, Mariola Galiana, ha anunciat la reobertura de la ‘Casa del Betlem’ i ha destacat com a novetat la renovació del material expositiu d’aquest museu, amb la finalitat de millorar i engrandir l’oferta museística d’aquest espai.

El museu ha romàs tancat des del mes de juny per a la realització dels treballs de renovació de diferents materials.

En concret, s’han reproduït diverses localitzacions de la ciutat, a través d’un projecte de betlemisme original que recrea escenes típiques de paisatges, edificis i carrers il·licitans, així com la idiosincràsia del municipi il·licità de principis del segle XX.

D’aquesta manera, els visitants podran contemplar la recreació de la façana de l’església de Sant Josep i de la plaça dels Reis Catòlics, amb elements tan singulars com diverses estacions del desaparegut Viacrucis, o elements de l’interior del temple amb un grau de realisme molt excel·lent.

També es podrà gaudir de la reproducció d’Hort de la Mare de Déu a les Portes Encarnades, lloc des del qual parteix la tradicional carrera de Cantó cada 28 de desembre.

Galiana ha agraït a l’Associació de Betlemistes d’Elx el magnífic treball que han realitzat i ha declarat que “malgrat les circumstàncies actuals hem volgut fer un esforç perquè les il·licitanes i els il·licitans, especialment els més xicotets, puguen gaudir d’una experiència única. El mestratge dels betlemistes ens permetrà traslladar-nos a l’Elx de principis del segle XX, i podrem apreciar llocs ja desapareguts però que formen part de la memòria col·lectiva de la nostra ciutat”.

Amb la incorporació d’aquestes noves escenes, el Museu Casa del Betlem oferirà un magnífic recorregut per diferents enclavaments típics d’Elx, com són la plaça de Baix, Sant Josep, Hort de la Mare de Déu, l’antiga Llotja del Peix, o una casa típica d’hort de palmeres.

Mesures de seguretat

La reobertura del Museu ‘Casa del Betlem’ s’ha adaptat a les condicions de l’actual pandèmia, aplicant els protocols de seguretat higienicosanitaris per a prevenció de la COVID-19 establits per les autoritats.

En conseqüència, les persones que desitgen visitar el Museu del Betlem podran fer-ho en grups de 3 persones, llevat que es tracte de convivents, cas en què el grup podrà ser de 6 persones. D’igual manera, els lavabos romandran tancats per al públic.

L’horari d’obertura serà:

De dimarts a dissabte: de 10.00 a 13.00 i de 18.00 a 20.00 hores.

Diumenges: de 10.00 a 13.00 hores.

Dilluns: tancat

El ‘Museu Casa del Betlem’ està situat a la plaça de la Fruita, a esquena de la plaça de Baix.