L’Ajuntament adjudica de manera definitiva l’edifici de l’alberg juvenil a la UMHE per a la creació d’una residència d’estudiants

L’Ajuntament adjudica de manera definitiva l’edifici de l’alberg juvenil a la UMHE per a la creació d’una residència d’estudiants

Elx fa un pas més en el desenvolupament de sectors urbanístics amb l’aprovació del document inicial per al desenvolupament dels sectors E-32 i E-33


La Junta de Govern Local (JGL) ha acordat hui adjudicar definitivament l’edifici de l’alberg juvenil a la Universitat Miguel Hernández d’Elx per un període de 12 anys prorrogable fins a 75.

Díez ha recordat que, “fruit del bon enteniment que existeix entre l’Ajuntament i la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMHE) el mes d’abril passat es va tancar un acord amb la institució acadèmica per a la cessió de l’edifici en el qual estava projectat un alberg juvenil, situat a l’Avinguda d’Alacant”. El portaveu ha explicat que com a resultat d’aquest acord es va iniciar la licitació per a adjudicar a la UMHE l’edifici mitjançant una concessió administrativa.

La UMHE destinarà l’edifici a una residència d’estudiants que comptarà amb 30 habitacions, 52 llits, menjador, sales d’estudi, així com zones d’esplai per als estudiants.

“Des de l’Equip de Govern considerem que aquesta decisió, plasmada en l’acord de cessió, és una cosa molt positiva per a la ciutat que donarà rellevància a la comunitat universitària en la trama urbana i que va suposar que Elx compte amb una residència d’estudiants de primera magnitud”, ha apuntat el portaveu, que ha afegit que “es tracta d’un pas més en la consolidació d’Elx com a ciutat universitària que és, amb tres universitats, i que ara tindrà més fàcil donar cabuda als estudiants d’intercanvi i/o internacionals que cursen els seus estudis ací”.

La JGL concedeix al Servei territorial d’Infraestructures Educatives la llicència d’obres per a retirar la coberta de fibrociment de l’institut La Torreta

La inversió prevista per la UMHE per a condicionar aquest edifici està entorn del mig milió d’euros.

Desenvolupament urbanístic

Elx fa un pas més en el desenvolupament de sectors urbanístics. Hui la JGL ha aprovat el document inicial per al desenvolupament dels sectors E-32 i E-33.

“Això posa de manifest el bon moment de desenvolupament urbà que experimenta la ciutat en aquests moments, la qual cosa implica generar activitat econòmica i possibilita el fet de donar cabuda a noves actuacions”, ha assenyalat Díez.

Retirada de fibrociment en La Torreta

D’altra banda, la JGL ha procedit a aprovar huit llicències d’obra major, entre les quals destaca la que es concedeix al Servei Territorial d’Infraestructures Educatives per a retirar la coberta de fibrociment de l’institut La Torreta. En total es retiraran 925 metres quadrats de fibrociment per a instal·lar una coberta d’acer aïllant que permetrà modernitzar el centre i adequar-lo a la normativa.