L’Ajuntament presenta la II edició del concurs de relats i pintura que pretén afavorir la creativitat dels majors

L’Ajuntament presenta la II edició del concurs de relats i pintura que pretén afavorir la creativitat dels majors

La regidora de l’àrea, Puri Vives, ha informat que hi haurà dues modalitats: artística i relat, i que els requisits per a participar són tindre més de 60 anys i estar empadronats a Elx


L’Ajuntament ha presentat la II edició del concurs de relats i pintura ‘Records d’Estiu’, que pretén afavorir la creativitat dels majors. Tal com ha anunciat la regidora de l’àrea, Puri Vives, hi haurà dues modalitats: artística i relat, i els requisits per a participar seran tindre més de 60 anys i estar empadronats a Elx.

“Aquesta és una eina fonamental per a comunicar i demostrar les habilitats i coneixements que alberguen els nostres majors després de tants anys d’experiències i vivències”, ha assegurat Vives, que ha afegit que “amb aquesta mena d’activitats continuem apostant per un oci actiu i saludable, a través d’una activitat artística, que és el que malbaraten els nostres majors, molt d’art”.

El concurs es desenvoluparà sota dues modalitats: artística (pintura) i relat (literatura). Tal com ha anunciat Vives, en la primera modalitat s’admetrà qualsevol tipus de tècnica pictòrica original plasmada en un llenç de grandària A3 (297×420 mm) i no ha d’haver sigut guardonada en altres certàmens; mentre que els relats podran ser escrits en valencià o castellà, l’extensió serà entre 1.000 i 1.500 paraules i no han d’estar publicades en cap mitjà o suport com pot ser el paper, blogs, publicacions electròniques, etc.

El termini de presentació de candidatures s’obrirà el 22 de juliol i finalitzarà el 10 de setembre, tots dos inclusivament

La regidora ha emfatitzat en el fet que cada participant només podrà presentar una obra en cadascuna de les modalitats del concurs i el termini de presentació de candidatures s’obrirà del 22 de juliol al 10 de setembre, tots dos inclusivament. Així mateix, s’establirà un premi per a cadascuna de les disciplines que estarà valorat en 300 euros cadascun i la fallada del concurs es donarà a conéixer el mes d’octubre amb motiu del “Mes del Major”.

“Les persones interessades han de presentar l’obra que es presenta a concurs ,juntament amb una declaració responsable, mitjançant una instància a través del registre general de l’Ajuntament o en qualsevol de les OMAC”, ha indicat la regidora, que ha afegit que, “tots els detalls de la convocatòria i la documentació necessària estaran publicats en la web municipal en l’apartat de Política de Majors.”

Vives ha animat a tots els majors al fet que participen en el concurs, ja que el que es pretén és que passen una estona agradable. A més, ha indicat que es pot sol·licitar qualsevol tipus d’informació a través de la Regidoria de Política de Majors, en el telèfon 966 658 263 o en el correu mayores@elche.es.