L’alcalde d’Elx demana extremar la prudència i la precaució davant el coronavirus per l’augment de casos positius malgrat l’elevat nombre de persones vacunades

L’alcalde d’Elx demana extremar la prudència i la precaució davant el coronavirus per l’augment de casos positius malgrat l’elevat nombre de persones vacunades

Carlos González anuncia que aquesta setmana està prevista la vacunació de 21.300 persones i destaca que ja s’ha arribat a les 220.000 dosis administrades entre la població il·licitana


L’alcalde d’Elx, Carlos González, fa una crida a la prudència i a la precaució en la lluita contra el coronavirus a causa del creixement dels casos positius, entorn a 200 per cada 100.000 habitants, especialment entre els més joves, malgrat l’elevat nombre de persones vacunades.

El responsable de l’Equip de Govern considera necessària una acció conjunta de tota la societat per a evitar noves restriccions i informa que durant aquesta setmana, en la qual la Conselleria de Sanitat ha anunciat vacunacions de joves entre 20 i 29 anys, s’administraran a Elx 21.300 vacunes.

 “Hem de ser capaços d’atallar l’increment de casos entre tots perquè si no ho fem tornaran les restriccions”, afirma el responsable de l’Equip de Govern Municipal

“Afortunadament el procés de vacunació a Elx avança a un ritme realment excel·lent. Les dades així ho corroboren. En data de hui s’han administrat més de 220.000 dosis, 104.858 il·licitans, és a dir, el 45 per cent de la població, ja té la pauta completa, i 130.337, el 56 per cent, ja ha rebut la primera dosi. I durant aquesta setmana s’administraran 21.300 vacunes, amb el que pràcticament aconseguirem el 50 per cent de la població vacunada amb pauta completa”, explica el regidor il·licità.

Aquestes xifres, precisa Carlos González, “estan homologades amb la mitjana nacional, que ja registra 23 milions d’espanyols amb pauta completa i s’han superat els 50 milions de vacunacions”.

Complir les mesures preventives

“Malgrat la positiva evolució de la vacunació, és necessari fer una crida a la prudència, a extremar la precaució i a complir de manera estricta amb les mesures preventives recomanades per les autoritats sanitàries perquè la incidència, els positius en coronavirus, continua creixent a la nostra ciutat, especialment entre els més joves”, indica l’alcalde il·licità, que també destaca la importància de respectar l’aïllament domiciliari quan s’haja tingut contacte amb un positiu per a evitar contagis.

Carlos González subratlla que “hem de ser capaços d’atallar l’increment de casos entre tots, perquè si no ho fem tornaran les mesures restrictives que limiten les nostres relacions socials, però que a més incideixen en la dinàmica de creixement econòmic, alguna cosa que no ens podem permetre en un moment en el qual l’economia i l’ocupació comencen a recuperar-se. Per tant és fonamental que siguem capaços de frenar el creixement dels contagis seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries i extremant la precaució”.