L’alcalde d’Elx destaca el paper de la Policia Nacional en la defensa dels drets i llibertats durant la jura de 205 nous agents

L’alcalde d’Elx destaca el paper de la Policia Nacional en la defensa dels drets i llibertats durant la jura de 205 nous agents

El passeig de l’Estació acull per primera vegada aquest acte que se sol celebrar cada any a l’Escola Nacional d’Àvila, però que a causa de la pandèmia del coronavirus no ha sigut possible


El passeig de l’Estació ha acollit aquest matí l’acte de jura de 205 nous agents pertanyents a la trenta-cinquena promoció de l’escala bàsica de la Policia Nacional composta per un total de 2.900 autoritats de seguretat, que després d’haver superat el període de formació i les pràctiques s’incorporaran en breu als seus destins.

L’acte s’ha desenvolupat a Elx, pel fet que la pandèmia de la covid-19 ha impedit realitzar-lo a l’Escola Oficial d’Àvila com és habitual, i ha sigut presidit per la subdelegada del Govern a Alacant, Araceli Poblador, amb la presència de l’alcalde d’Elx, Carlos González, el regidor de Seguretat Ciutadana, Ramón Abad, el cap superior de Múrcia, Alfonso Navarro, i el comissari principal cap provincial d’Alacant, Ignacio de l’Olmo, així com membres de l’Equip de Govern i de la corporació municipal.

El regidor il·licità ha manifestat que “hui és un dia carregat de simbolisme per a tots” i ha reconegut el paper fonamental de la policia en la defensa dels drets i llibertats.

El regidor il·licità, Carlos González, la subdelegada del Govern a Alacant, Araceli Poblador, i el cap superior de Múrcia, Alfonso Navarro, assisteixen a l’esdeveniment que s’ha desenvolupat amb totes les mesures davant la covid

“Ser policia és servir la societat perquè es complisca el mandat de la nostra Constitució, que estableix que la missió de les Forces i Cossos de Seguretat és protegir el lliure exercici dels drets i llibertats i garantir la seguretat ciutadana”, ha reiterat l’alcalde, que ha indicat que “quan es produïsca l’adscripció definitiva de places s’incrementarà el nombre d’agents en la comissaria del Cos Nacional de Policia a la ciutat, com ha ocorregut en les anteriors promocions, perquè es puguen continuar prestant serveis de qualitat i excel·lència”.

Així mateix, el responsable de l’Equip de Govern ha mostrat la seua satisfacció perquè la jura s’haja dut a terme a Elx “ja que representa visibilitat per a la ciutat i ens permet aproximar-nos al Cos Nacional de Policia”.

Per part seua, Araceli Poblador ha informat que 150 agents aniran destinats a la província d’Alacant mentre que la resta aniran a comissaries de la província de Múrcia.

La subdelegada, que ha destacat el paper fonamental de la dona en el Cos de la Policia Nacional des de fa 42 anys, ha reconegut que “encara falta molt a fer per a aconseguir la igualtat real”. Araceli Poblador ha donat l’enhorabona als agents per entrar a formar part d’una institució “imprescindible per al bon funcionament del nostre país, com s’ha demostrat en els mesos passats amb la pandèmia”.

Navarro també ha tingut unes paraules de benvinguda als nous agents. “Celebrem que a partir de hui Espanya compta amb nous policies i servidors públics”, ha assenyalat el cap superior de Múrcia, que ha precisat que el pròxim Pla Estratègic Nacional pretén donar un gran impuls a la formació d’excedència, a la transformació digital, a la lluita contra la ciberdelinqüència, a la cooperació internacional i a la igualtat. A més, s’inclouen mesures per a consolidar l’increment de la plantilla policial, la millora de les infraestructures i la modernització de l’equip policial.

Durant l’acte també s’ha retut homenatge amb una corona llorejada i amb trets de fusells als agents de la Policia Nacional que han perdut la vida a conseqüència de la pandèmia. Finalment s’ha procedit al tancament de l’esdeveniment amb l’himne de la Policia Nacional.