L’alcalde d’Elx i el nou ministre de Cultura s’emplacen a una reunió a Madrid per a impulsar la tornada de la Dama

L’alcalde d’Elx i el nou ministre de Cultura s’emplacen a una reunió a Madrid per a impulsar la tornada de la Dama

Carlos González assisteix a la conferència del president de la Comunitat, Ximo Puig, en la qual ha advocat per “aigua per sempre” i per un finançament “just i equilibrat”


 

L’alcalde d’Elx, Carlos González, i el nou ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, s’han emplaçat a mantindre en breu una entrevista a Madrid per a abordar la tornada temporal de la Dama a Elx. Així mateix, González, ha convidat a la ministra de Ciència i Innovació a visitar el Parc Empresarial i a conéixer iniciatives innovadores com la de PLD Space, fabricador de coets espacials reutilitzables.

Carlos González ha mantingut contacte amb els responsables dels dos ministeris durant la conferència del president de la Comunitat, Ximo Puig, aquest dimecres a Madrid, en el marc dels desdejunis d’Europa Press, en la qual ha reclamat una reforma inajornable del sistema de finançament i la descentralització dels organismes de l’Estat “per a aconseguir una Espanya més justa i cohesionada”. Puig també ha cridat a solucionar el conflicte de l’aigua i ha considerat irrenunciable garantir “aigua per sempre” als agricultors de la comunitat.

“He traslladat al ministre de Cultura els meus millors desitjos en aquest etapa i, al mateix temps, li he plantejat el nostre interés a mantindre una reunió de treball al Ministeri, en la qual abordar la cessió temporal de la Dama, una qüestió que portem treballant amb el Govern d’Espanya i amb el Ministeri de Cultura en els últims anys. Ens hem emplaçat a una trobada, una reunió de treball, en la qual abordar aquesta qüestió tan important per al nostre municipi”, ha indicat Carlos González.

L’alcalde de l’Elx ha recordat al nou titular de Cultura la recent entrevista amb el seu antecessor en el càrrec, José Manuel Rodríguez Uribes, i el compromís aconseguit perquè el Ministeri s’integre en la comissió bilateral formada per Ajuntament d’Elx i Generalitat Valenciana per a gestionar la tornada temporal de la Dama en 2022.

Finançament i aigua

Respecte a les qüestions plantejades pel president de la Comunitat, l’alcalde il·licità ha indicat que “són una reflexió serena sobre la necessitat de vertebrar Espanya, sobre els principals problemes que té aquest país i com afecten a la Comunitat Valenciana”.

“Destacaria dues qüestions, d’una banda la necessitat de resoldre els problemes de finançament per a aconseguir un repartiment just que equilibre la situació de la comunitat amb la resta de l’estat, una cosa positiva per a la millora dels serveis públics en els municipis; i, en segon terme, la qüestió que té a veure amb l’aigua, amb el transvasament Tajo-Segura, la defensa que ha fet el president de la necessitat d’aigua per sempre a la comunitat”, assenyala el responsable de l’Equip de Govern Municipal.

El regidor il·licità convida la ministra de Ciència i Innovació a visitar el Parc Empresarial, el Campus Tecnològic i iniciatives com la de PLD Space, fabricador de coets espacials reutilitzables

 

El president de la Comunitat ha plantejat cinc “propostes de cohesió” per a resoldre els actuals desafiaments territorials, que ha identificat com l’independentisme, el centralisme ineficient, la invisibilitat, la despoblació i el finançament injust. Puig ha fet una crida a la convivència i ha assegurat que “Espanya necessita més ponts i menys murs”.

A més de membres dels governs central i autonòmic, l’acte ha comptat amb la presència de representants del cos diplomàtic, diputats i senadors, agents econòmics i socials, mitjans de comunicació i altres autoritats.