Les regidories de Desenvolupament Rural i Comerç impulsen les primeres jornades gastronòmiques per a promocionar la compra de productes de temporada del Camp d’Elx

Les regidories de Desenvolupament Rural i Comerç impulsen les primeres jornades gastronòmiques per a promocionar la compra de productes de temporada del Camp d’Elx

El responsable d’ambdues àrees, Felip Sánchez, ha informat del fet que l’objectiu és que cada vegada que siga època de collita puga realitzar-se l’esdeveniment


Les regidories de Desenvolupament Rural i Comerç han impulsat les primeres jornades gastronòmiques d’estiu per a promocionar la compra de productes de temporada del Camp d’Elx. El responsable de totes dues àrees, Felip Sànchez, ha informat que l’objectiu és que cada vegada que siga època de collita puga realitzar-se l’esdeveniment.

“En aquest cas, es tracta d’unir sinergies entre el Camp d’Elx, l’hostaleria i l’Ajuntament d’Elx amb la intenció d’impulsar l’activitat econòmica, el consum del producte agrícola local de temporada i crear un atractiu tant per a la ciutadania il·licitana com per als possibles visitants de les poblacions del nostre entorn”, ha assegurat Sànchez, que ha afegit que “es tracta d’unes jornades en les quals els establiments d’hostaleria, gelateries o cafeteries, entre d’altres, participen amb un nexe comú com és la utilització del producte de temporada del Camp d’Elx com les figues, el meló dels carrissars o el meló d’aigua”.

Les jornades es dividiran en quatre tipus de categoria perquè qualsevol establiment puga participar com són la categoria menú, tapa, postres i beguda. El regidor ha indicat que la participació és gratuïta, ja que no té premis. No obstant això, en futures edicions sí que es volen implantar guardons, però en aquesta no per la dificultat d’haver de fer que un jurat vaja a molts locals estant en una situació de pandèmia.

“La nostra intenció és que cada vegada que hi haja una temporada de collita al Camp d’Elx puguen realitzar-se aquestes jornades gastronòmiques. Hem pensat que malgrat que la situació de pandèmia continua sent complicada per a la realització d’unes certes activitats, valia la pena posar-nos en marxa amb aquestes primeres jornades del Camp d’Elx”, ha garantit el regidor.

L’edil ha explicat que des del 6 de juliol fins al dijous 15 es podran inscriure els establiments que vulguen participar en la pàgina web de Comerç; mentre que la setmana gastronòmica es realitzarà del 23 de juliol a l’1 d’agost

L’edil ha explicat que des del 6 de juliol fins al dijous 15 de juliol es podran inscriure els establiments que vulguen participar en la pàgina web de l’Ajuntament en l’àrea de Comerç; mentre que la setmana gastronòmica es realitzarà del 23 de juliol a l’1 d’agost.

En les jornades han participat entitats agràries com la Unió de Llauradors, ASAJA Elx, la Comunitat de Regants dels Carrissars, l’Associació de Desenvolupament Rural del Camp d’Elx (ADR), AESEC, AETE, l’Associació d’Hostaleria Elx i la Plataforma d’Hostaleria Il·licitana.

Sànchez ha finalitzat dient que “les jornades gastronòmiques han de servir perquè el nom d’Elx estiga en la nostra hostaleria, en els productes agrícoles i en l’entorn hostaler com també ho és el comerç, per a tenir així, una major difusió i que s’impulse la nostra activitat econòmica”.