L’Associació de Parkinson d’Elx llança juntament amb l’Ajuntament una campanya per a visibilitzar el paper de les cuidadores amb la malaltia

L’Associació de Parkinson d’Elx llança juntament amb l’Ajuntament una campanya per a visibilitzar el paper de les cuidadores amb la malaltia

La regidora de Majors, Puri Vives, acompanyada pel psicòleg de l’entitat, Víctor Márquez, presenta la iniciativa que arranca amb la projecció de dos vídeos i amb la I Trobada Participativa “Dones invisibles, cuidadores amb Parkinson”


L’Ajuntament d’Elx ha llançat, juntament amb l’Associació de Parkinson, una campanya per a visibilitzar el paper de les dones cuidadores amb la malaltia. Tal com ha anunciat la regidora de Majors, Puri Vives, acompanyada pel psicòleg de l’entitat, Víctor Márquez, la iniciativa consisteix en la projecció de dos vídeos: un d’aquests ja s’està emetent en les pantalles dels autobusos urbans i l’altre es podrà visualitzar a través de la pàgina web de l’Associació de Parkinson, en la pàgina de Majors o en el Facebook de Majors Elx. Així mateix, la campanya també comptarà amb la I Trobada Participativa “Dones invisibles, Cuidadores amb Parkinson”, emmarcat en el Projecte “La veu dels cuidadors” que tindrà lloc el 30 de setembre a les 17.00 hores al Centre Cívic de Candalix.

“El 75% de les persones usuàries de l’Associació de Parkinson Elx són majors de 60 anys, per la qual cosa la Regidoria de Polítiques de Majors, que treballa per als majors d’Elx, mostra el seu suport a tots els afectats i es posa a la seua disposició per a ajudar en la mesura de les nostres possibilitats” ha indicat Vives, que ha afegit que “molts d’ells viuen en soledat la seua lluita contra la malaltia i des d’ací volem llançar-los el missatge que no estan sols”.

Per part seua, Márquez ha assegurat que l’àmbit de les cures continua sent un dels aspectes de la nostra societat en els quals més es manifesta la desigualtat de gènere. “Per això, és un tema sobre el qual volem fer més incidència. Aquest projecte suposa un primer pas per a promoure la participació però també per a sondejar i detectar necessitats que puguen recollir-se en pròxims projectes així com facilitar un espai d’expressió”.

Márquez assegura que “l’àmbit de les cures continua sent un dels aspectes de la nostra societat en els quals més es manifesta la desigualtat de gènere”

“Volem ressaltar i posar de manifest que les dones amb una malaltia crònica no perden el seu rol de cuidadores principals, sinó que continuen exercint-lo en les seues llars, la qual cosa repercuteix en el temps i en la qualitat de la seua pròpia cura”, ha incidit Márquez, que ha afegit que “sobre aquestes dones recau un gran càrrega familiar condicionada per un cúmul de situacions socials que se sumen a la falta d’ajudes suficients per part de les administracions públiques per a poder atendre persones en estat de dependència o altres necessitats”.

La regidora ha comentat que a causa de la situació de pandèmia s’ha reduït considerablement el nombre d’assistents a la trobada, per la qual cosa l’Associació de Parkinson ha habilitat un enllaç per a les persones que desitgen connectar-se de manera en línia. En cas de triar aquesta modalitat els interessats hauran d’inscriure’s de la mateixa forma que en la modalitat presencial, però hauran de marcar la casella “en línia”.

Davant qualsevol dubte, o per a sol·licitar més informació, els interessats poden dirigir-se a l’Associació de Parkinson en el correu info@parkinsonelche.es, telefonar al 965 031 826 o també poden posar-se en contacte amb la Regidoria de Polítiques de Majors a través del correu mayores@elche.es o del telèfon 966 658 263.