La Junta de Govern Local trau a concurs la gestió hostalera del restaurant del Parc Municipal d’Elx

La Junta de Govern Local trau a concurs la gestió hostalera del restaurant del Parc Municipal d’Elx

El portaveu municipal, Héctor Díez, explica que els plecs s’han elaborat de manera flexible i el termini de duració de l’explotació és de 25 anys amb un cànon anual de 43.322 euros


La Junta Local de Govern ha aprovat aquest matí traure a concurs públic la gestió hostalera del restaurant del Parc Municipal d’Elx. Així ho ha anunciat el portaveu de l’Equip de Govern, Héctor Díez, que ha detallat que, després de l’elaboració d’uns plecs molt flexibles, el termini de duració de l’explotació és de 25 anys amb un cànon anual de 43.322 euros.

El cànon tindrà una important bonificació. Entre el primer any i el quinzé serà del 95% i fins que acabe la concessió serà del 75%.

El concessionari, a més, haurà d’assumir les obres i instal·lacions que calga renovar i reparar en l’actual restaurant. Díez ha assenyalat que les obres no podran incrementar la superfície construïda i ha assenyalat que l’edifici consta de 1.532 metres quadrats, distribuïts en dues plantes. En la primera planta se situa la cuina, la cafeteria, els diferents salons i serveis, així com una àmplia terrassa, mentre que el soterrani compta amb el magatzem i els vestuaris del personal.

D’altra banda, el plec de condicions estableix alguns requisits. En aquest sentit, el portaveu ha explicat que la carta del restaurant ha d’estar inspirada en la cuina mediterrània així com posar en valor la gastronomia il·licitana. De la mateixa manera, el nou local haurà de donar servei a turistes nacionals i internacionals i serà obligatori que l’atenció es preste en diferents idiomes a causa de l’enclavament turístic de les instal·lacions.

Díez ha puntualitzat que “el que resulta prioritari en aquests moments és que el restaurant torne a tindre activitat i que això repercutisca socioeconòmicament en el municipi, atés que es tracta d’un establiment que està situat en un entorn idíl·lic”.

També s’ha adjudicat un contracte per a la poda de palmera, un altre per al subministrament de gasoil C en centres educatius i instal·lacions esportives municipals i un més per a fer front a ciberatacs
Poda de palmera

El portaveu municipal ha destacat també que la junta ha adjudicat definitivament el contracte de la poda de palmera en la via pública perquè els treballs puguen començar entre finals d’agost i principis de setembre.

El lot u és en el nucli urbà i s’adjudica a Manteniments Terrestres per 119.245 euros, el lot dos és en les pedanies i el tres a Elx Parc Empresarial. Tots dos s’adjudiquen a UTE Palmera Verda per 82.612 euros i 38.115 euros, respectivament.

Díez ha destacat que aquest contracte no sols contempla la poda, sinó que haurà d’assumir també l’aportació de la maquinària, el cànon pel tractament de les restes i el transport d’aquestes.

Ciberseguretat

D’altra banda, l’Equip de Govern ha adjudicat a la mercantil Apuntia per un valor de 280.00 euros i un termini de 39 mesos el contracte de subministrament de sistema intel·ligent de control en el servidors i emmagatzematge davant d’amenaces de ciberseguretat. Díez ha explicat que aquesta iniciativa està desenvolupada amb un fons europeu de l’estratègia Dusi i és finançat un 50% per l’Ajuntament d’Elx i un altre 50% per la Comissió Europea.

“La ciberseguretat és una cosa fonamental en els temps que corren ja que cada vegada és més comú que les administracions públiques reben ciberatacs”, ha assenyalat el portaveu municipal, que ha recordat l’important esforç inversor que ha dut a terme l’ajuntament per a la instal·lació de la seu electrònica que ha d’anar acompanyada d’una alta seguretat per a la privacitat i la protecció de les dades de la ciutadania.

Gasoil C

També s’ha aprovat traure a concurs el contracte de subministrament de gasoil C per a dotar de calefacció els centres educatius i les instal·lacions esportives municipals. El contracte és de 373.890 euros anuals per un període de tres anys prorrogables a un més i està dividit en dos lots.

El primer consisteix en el subministrament de gasoil a 45 centres educatius i ix a concurs per 174.240 euros, mentre que el segon és per al subministrament de gasoil a 11 instal·lacions esportives per un valor de 199.650 euros.

Aprovat el nomenament de ‘Nino’ com a “Fill Adoptiu de la Ciutat”, així com la concessió de la Medalla d’Or del Bimil·lenari al futbolista Óscar Gil i la Medalla de Plata al taekwondista Raúl Martínez
Reconeixements

La Junta de Govern ha aprovat, a proposta de l’alcalde, reconéixer amb la Medalla d’Or del Bimil·lenari al futbolista Óscar Gil i amb la Medalla de Plata del Bimil·lenari de la Ciutat al taekwondista Raúl Martínez per participar en els Jocs Olímpics de Tòquio.

El portaveu municipal ha destacat que la participació d’aquests dos joves il·licitans en les Olimpíades és una notícia extraordinària, no sols pels resultats obtinguts, sinó també per la seua presència en aquest esdeveniment tan rellevant, com a exemple a seguir, per a tota la joventut il·licitana.

Així mateix, s’ha aprovat la designació de l’exjugador de futbol Juan Francisco Martínez Modesto ‘Nino’ com a “Fill Adoptiu de la Ciutat”, en reconeixement a la seua trajectòria i als valors demostrats dins i fora del camp. Aquesta és la màxima distinció que s’atorga als il·licitans nascuts fora de la ciutat i que no s’atorgava des de 1945.