L’Agència Valenciana de Protecció del Territori, que tindrà la seu a Elx, suma més de 130 ajuntaments adherits

L’Agència Valenciana de Protecció del Territori, que tindrà la seu a Elx, suma més de 130 ajuntaments adherits

L’alcalde, Carlos González, i les regidores d’Urbanisme, Ana Arabid, i de Medi Ambient, Esther Díez, es reuneixen amb la secretària autonòmica de Política Territorial, Inmaculada Orozco, i amb el director de l’AVPT, Manuel Civera, per a avançar en la ubicació de l’organisme que arrancarà amb uns 20 funcionaris


Més de 130 ajuntaments de la Comunitat ja s’han adherit a l’Agència Valenciana de Protecció del Territori, que tindrà la seu a Elx i que, previsiblement, entrarà en funcionament abans de finalitzar l’any. Així ho ha anunciat aquest matí la secretària autonòmica de Política Territorial, Inmaculada Orozco, després de la reunió mantinguda amb l’alcalde, Carlos González, les regidores d’Urbanisme, Ana Arabid, i de Medi Ambient, Esther Díez, i el director de l’Agència Valenciana, Manuel Civera.

El regidor il·licità ha valorat positivament que la nova oficina autonòmica haja començat a fer els primers passos i ha destacat que la seua implantació a Elx suposa “descentralització”, així com reforçar el lideratge territorial i el paper institucional de la ciutat a la Comunitat Valenciana.

El responsable de l’Equip de Govern, que ha donat la benvinguda al nou director de l’agència, ha assenyalat que aquest organisme “serà una eina clau en la disciplina urbanística i en el seu objectiu de protegir un actiu essencial com és el territori per als municipis”.

“Aquesta trobada és una mostra del compromís que té el Govern del Botànic per la descentralització i va més enllà de la visió provincial que resulta bastant arcaica”, ha assenyalat Inmaculada Orozco, que ha destacat que les funcions principalment d’aquesta agència seran vetlar per l’ús racional i legal del sòl, amb l’objectiu de protegir del territori valencià.

Per part seua, Manuel Civera ha agraït a la Conselleria l’oportunitat de poder assumir aquest repte tan apassionant. Així mateix, ha reiterat que “el correcte ús del sòl és necessari per a preservar el patrimoni i garantir que les generacions futures puguen tindre un millor futur”.

El director de l’agència ha assenyalat que en aquests moments s’estan valorant diferents espais on, al voltant de 20 funcionaris, s’instal·laran al més prompte possible.