L’Ajuntament d’Elx conclou la construcció de 90 habitatges amb 69 places de garatge en el barri de Sant Antoni

L’Ajuntament d’Elx conclou la construcció de 90 habitatges amb 69 places de garatge en el barri de Sant Antoni

L’alcalde, Carlos González, i la regidora d’Urbanisme, Ana Arabid, visiten junt al secretari autonòmic d’Habitatge, Alejandro Aguilar, i al gerent de Pimesa, Antonio Martínez, la finalització de les obres del tercer bloc que ha suposat una inversió de 6,1 milions d’euros


Les obres del tercer edifici de regeneració del barri de Sant Antoni han conclòs amb la construcció de 90 nous habitatges, 69 places de garatge i un local comercial de 230 metres quadrats. “Amb aquest bloc completem la primera fase de l’Àrea de Regeneració Urbana (ARRU) en la qual hem edificat 284 habitatges”. Així ho ha destacat aquest matí l’alcalde d’Elx, Carlos González en la visita a l’immoble juntament amb la regidora d’Urbanisme, Ana Arabid, el secretari autonòmic d’Habitatge, Alejandro Aguilar, i el gerent de Pimesa, Antonio Martínez, a més de tècnics de les administracions local i autonòmica.

Aquesta actuació està duta a terme per l’empresa municipal Pimesa en col·laboració amb la Generalitat i compta amb una inversió de 6,1 milions d’euros. “El projecte és finançat per Conselleria d’Habitatge, l’Ajuntament d’Elx i els residents dels antics blocs, amb la finalitat de regenerar el barri i millorar la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes”, segons ha destacat el regidor il·licità, que ha detallat que en aquesta primera fase s’ha dut a terme un primer bloc de 74, un segon de 120 i un tercer de 90 que representen un import total de 18 milions d’euros.

A més, el responsable de l’Equip de Govern ha assenyalat que aquesta acció es completa amb una segona fase que implica la construcció d’un quart bloc amb 54 habitatges, que actualment es troba en fase de licitació, i les obres del qual es preveu que comencen en l’últim trimestre de l’any.

El regidor il·licità destaca que l’edificació del quart bloc, que compta amb 54 habitatges i aquesta en fase de licitació, puga començar en l’últim trimestre de l’any

D’altra banda, l’alcalde ha informat que el primer bloc està habitat, en el segon bloc s’han escripturat 90 habitatges i han rebut 50 peticions en el tercer bloc. González ha assenyalat que segueix oberta la fase de comercialització, el termini de la qual finalitzarà el 23 d’agost.

L’alcalde ha qualificat com a “modèlica i exemplar” aquesta iniciativa i ha mostrat la seua satisfacció amb l’acceptació que està tenint en el barri i amb el que representa per a la ciutat ja que els habitatges tenien problemes d’accessibilitat i d’habitabilitat “greus”.

A més, González ha indicat que la demolició dels antics blocs es durà a terme a mesura que es vaja produint la desocupació per part dels veïns dels blocs 11, 12, 13 i 14 del barri.

L’alcalde també ha destacat que la previsió és continuar rehabilitant el barri, entre els diferents instruments de finançament públic, amb l’edificació d’almenys 400 habitatges més finançats mitjançant la segona fase de l’ARRU.

Per part seua, Aguilar ha subratllat la col·laboració entre les diferents administracions i ha puntualitzat que “aquest projecte s’emmarca en diversos àmbits d’actuació que volem continuar amb els fons europeus”.