L’alcalde d’Elx demana màxima responsabilitat i prudència durant la Nit de l’”Albà” i la “Roà”

L’alcalde d’Elx demana màxima responsabilitat i prudència durant la Nit de l'”Albà” i la “Roà”

Carlos González apel·la al compromís cívic i al compliment de les normes sanitàries malgrat que les celebracions estan suspeses


L’alcalde d’Elx, Carlos González, ha fet una crida a la responsabilitat i a la prudència en la Nit de l’Albà i en la Roà malgrat que les celebracions estan suspeses. L’edil ha demanat cautela per a poder continuar amb el descens de la corba de la incidència acumulada que en les últimes dues setmanes s’ha situat en els 380 casos per cada 100.000 habitants, 70 positius menys que en els anteriors 14 dies.

El responsable de l’Equip de Govern recorda que l’ús i llançament de carretilles està prohibit i que pot comportar sancions

“Les mesures adoptades de la responsabilitat individual dels il·licitans i del procés de vacunació estan fent efecte i s’ha aconseguit aplanar la corba i que comence el descens de la incidència acumulada. A partir d’ací, aquesta nit, 13 d’agost, se celebraria en condicions normals la Nit de l’Albà i demà la Nit de la Roà. Hem de fer una crida a la màxima responsabilitat i precaució, a la cautela. Crec que tothom és conscient de la difícil situació que estem travessant des del punt de vista sanitari, i això exigeix el compromís cívic i la responsabilitat de cadascun de nosaltres de complir estrictament amb les recomanacions i amb les obligacions establertes per les autoritats sanitàries”, ha destacat l’alcalde sobre la cancel·lació de totes dues festes enguany.

L’alcalde destaca el descens de la incidència acumulada per la Covid-19, que en els últims 14 dies ha passat de 450 casos a 380 per cada 100.000 habitants

D’altra banda, González demana responsabilitat individual i cautela davant l’ús de la pólvora i recorda que “l’ús i llançament de carretilles està prohibit” i pot comportar sancions econòmiques fins 3.000 euros, com va avançar ahir el regidor de Seguretat Ciutadana, Ramón Abad.

A més, l’alcalde espera que aquest siga l’últim any en què no es puguen celebrar ni el Misteri ni la Nit de l’Albà i confia que en 2022 puga tornar la normalitat: “Molta responsabilitat i molta prudència en un dia complex com el de hui i, sobretot, esperem que aquest siga l’últim 13 d’agost sense Misteri i sense Nit de l’Albà. Tant de bo que en 2022 estiguem llançant aquest tipus de recomanacions, però des d’un context sanitari que ens permeta parlar de les festes.”