Arranquen els treballs d’ampliació de la xarxa arterial d’aigua potable de Torrellano amb una inversió de 230.000 euros

Arranquen els treballs d’ampliació de la xarxa arterial d’aigua potable de Torrellano amb una inversió de 230.000 euros

L’Ajuntament i Aigües d’Elx planegen una xarxa d’aigües pluvials i un tanc de tempestes de 15.000 metres cúbics a la pedania que podrien superar els 2 milions d’euros


La inversió en la modernització de les infraestructures hidràuliques de Torrellano és una realitat. Així els ho va traslladar en la vetlada d’ahir el regidor il·licità, Carlos González, a una quinzena de representants d’associacions veïnals i culturals de la pedania, en una reunió de treball mantinguda al centre social d’aquesta. En la trobada també van estar presents els regidors de Manteniment i Pedanies, Héctor Díez i Vicente Alberola, el pedani, Juan Antonio Pomares, a més de tècnics d’Aigües d’Elx amb el seu gerent al capdavant, Francisco Javier Prieto.

En concret, González va informar sobre els treballs d’ampliació de la xarxa arterial d’aigua potable, pressupostats en 229.952 euros i amb un termini d’execució de 12 setmanes, per la qual cosa es preveu que finalitzen abans de concloure l’any. L’objectiu de les obres, que van començar precisament ahir dijous, és desdoblegar la conducció d’entrada a Torrellano i establir una artèria que podrà proveir els nous desenvolupaments urbanístics previstos a l’est del nucli urbà. Igualment, la construcció d’emmallats a la xarxa i la substitució de canonades de fibrociment per fosa dúctil.

Per a això, segons va detallar Prieto, s’ha dividit la intervenció en quatre trams d’actuació diferenciats. El primer comprén el camí del Cementeri, el carrer Riu Vinalopó i la intersecció d’aquest amb La Puríssima. El segon, l’encreuament de l’avinguda Illice amb Santiago Apòstol i Sant Josep Artesà. El tercer, l’esmentada avinguda amb carrer Violeta. I el quart, a l’est d’Illice, en el tros comprés entre l’avinguda de Segarra i el carrer Llima.

L’alcalde, els edils de Manteniment i Pedanies i el gerent de l’empresa mixta expliquen a les associacions veïnals del nucli urbà ambdós projectes

D’altra banda, el regidor va presentar l’ambiciós pla de xarxa d’aigües pluvials i tanc de tempestes amb un volum de 15.000 metres cúbics per a la pedania, que podria superar els 2 milions d’euros i que ara es troba en fase preliminar. Per a la seua materialització, l’Ajuntament d’Elx necessitarà els permisos i les indicacions exactes d’altres administracions com la Xarxa de Carreteres de l’Estat, ADIF i potser l’AESA, donada la proximitat d’infraestructures gestionades per aquests ens, segons va precisar el responsable d’Aigües d’Elx.

En qualsevol cas, la idea és que el tanc de tempestes se situe al sud de Torrellano, i que la xarxa de pluvials incremente la seua capacitat de manera significativa per a evitar els desbordaments i la circulació d’aigua en superfície produïts en l’actualitat quan plou torrencialment. Una vegada acabades les precipitacions, el líquid emmagatzemat al tanc es tractaria a la depuradora d’Arenals. “És una iniciativa molt necessària”, va apuntar l’alcalde, “perquè evitarà els problemes i les molèsties derivats de les pluges, especialment als veïns i comerciants de l’avinguda d’Illice”.