El Centre de Congressos projecta demà ‘Hijas de Cynisca’, un documental que denuncia la desigualtat en l’esport femení espanyol

El Centre de Congressos projecta demà ‘Hijas de Cynisca’, un documental que denuncia la desigualtat en l’esport femení espanyol

La Regidoria d’Esports i la Fundació de l’Esport Il·licità impulsen aquesta iniciativa amb una xarrada col·loqui posterior a càrrec de tres expertes i esportistes


El Centre de Congressos projectarà demà a partir de les 19.30 hores la pel·lícula Hijas de Cynisca, un documental que denuncia la desigualtat en l’esport femení espanyol i que dona veu a dones referents olímpiques que han aconseguit innombrables assoliments en la seua carrera. La Regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Elx i la Fundació de l’Esport Il·licità han impulsat aquesta iniciativa amb una xarrada col·loqui posterior a càrrec de la jugadora i entrenadora de la Selecció Espanyola de Futbol Sala, Alicia Morell, l’entrenadora de l’equip masculí de bàsquet en cadira de rodes, Sonia Magaña, i la jugadora de la Selecció Espanyola d’Handbol, Ana Martínez.

Hijas de Cynisca és un llargmetratge de 96 minuts de duració, dirigit i produït per Beatriz Carretero, que aborda la desigualtat de gènere en l’esport a través d’entrevistes a 13 dones de l’àmbit esportiu a Espanya. El títol fa referència a Cynisca, princesa espartana i la primera dona de la història a guanyar els Jocs Olímpics de l’antiguitat.

La pel·lícula aprofundeix en temes tan importants com la falta de referents en la infància, la vulneració dels drets de les dones en l’esport, la diferència en sous, recursos, dietes i premis o la falta de visibilitat sobre aquest assumpte en els mitjans de comunicació.

El regidor de l’àrea ha assenyalat que aquesta activitat respon a l’interés de l’Ajuntament d’Elx per construir una societat més justa i igualitària.

Per part seua, Carretero ha destacat que “l’esport és un dels àmbits on més es discrimina la dona des de la infància i on menys conscients som d’això”.