El Festival Solidari de Dansa compleix trenta edicions d’ajuda al poble sahrauí a través de l’art

El Festival Solidari de Dansa compleix trenta edicions d’ajuda al poble sahrauí a través de l’art

Al voltant de 400 persones gaudeixen de l’esdeveniment coreogràfic a la rotonda del Parc Municipal, organitzat per la Regidoria de Cooperació i l’Associació Ajuda al Sàhara Occidental Elx


 

La rotonda del Parc Municipal va acollir la XXX edició del Festival Solidari de Dansa. L’esdeveniment, organitzat de manera conjunta per la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament del Consistori il·licità i l’Associació Ajuda al Sàhara Occidental Elx, va fer gaudir a grans i xicotets amb les coreografies que van oferir alumnes infantils de ball davant un entregat públic compost per prop de quatre centenars de persones.

L’edil de l’àrea, Mariola Galiana, va prendre la paraula per a recordar que el vincle solidari del municipi amb el Sàhara Occidental és persistent. No en va, la taquilla del festival es destinarà als habitants de l’antiga província espanyola. En concret, al projecte ‘Vacances en pau’ de l’Associació Ajuda al Sàhara Occidental Elx. Gràcies a aquest, xiquets i xiquetes sahrauís tenen la possibilitat de passar el seu temps d’oci estival a la ciutat, lluny de la pugna que manté el Marroc amb el Front Polisario pel control del territori sahrauí.

A Elx, a més de diversió, els menors coneixen la nostra cultura mitjançant excursions i altres activitats, reben formació i atenció sanitària, accions que redunden en l’increment de la seua qualitat de vida, en una conjuntura “d’emergència”, com va assenyalar Galiana, “en la qual s’han vist agreujades les condicions del poble sahrauí per la pandèmia i pel conflicte amb el Marroc”.

La regidora de l’àrea, Mariola Galiana, encoratja a no relaxar l’enviament de fons i productes bàsics als habitants de l’antiga província espanyola

 

Per això, després d’agrair a les entitats i artistes participants la seua intervenció en la vetlada i d’aplaudir el treball desenvolupat durant més de tres dècades per l’Associació Ajuda al Sàhara Occidental Elx, presidida per Ángela Carrillo, present en l’acte, la regidora va encoratjar a no relaxar l’ajuda als sahrauís: “Hui més que mai, cal recaptar fons i enviar productes de primera necessitat, escassos a la zona, per a pal·liar les dramàtiques condicions que lamentablement pateixen aquestes persones”. “Per aquest motiu”, va culminar la seua al·locució, “el Festival Solidari de Dansa de 2021 té major rellevància”.