El pla per a garantir l’accessibilitat a les parades de bus urbà s’estén al carrer Pere Joan Perpinyà

El pla per a garantir l’accessibilitat a les parades de bus urbà s’estén al carrer Pere Joan Perpinyà

Els treballs, que consistiran en la instal·lació de marquesines, de panells electrònics d’informació i de plataformes, es trauran a licitació per 340.010 euros amb un termini d’execució de cinc mesos


El pla per a garantir l’accessibilitat a les parades de transport públic s’estén al carrer Pere Joan Perpinyà. La regidora de Mobilitat Sostenible, Esther Díez, ha informat aquest matí que s’actuarà en huit parades existents a l’esmentada via amb la instal·lació de marquesines, de panells electrònics d’informació i de plataformes per a facilitar a la ciutadania l’entrada i eixida dels autobusos i que aquests no hagen de maniobrar per a estacionar, alhora que es rebaixen les emissions, es guanya velocitat comercial i s’eviten les molèsties de cotxes mal aparcats.

Díez ha detallat que els treballs eixiran a licitació per 340.010,41 euros amb un termini d’execució de cinc mesos. També –després de recordar que en 2020 es va actuar a l’est de les avingudes de la Llibertat i de la Universitat per 280.000 euros– que s’ha triat Pere Joan Perpinyà per a continuar amb l’estratègia d’accessibilitat perquè “és on discorren les línies B, G, I, K1 i K2; aquestes últimes, les més usades del sistema d’autobusos urbans d’Elx”. De tota manera, Díez ha avançat que, després de concloure els treballs en aquest carrer, es continuaran habilitant parades accessibles “no en una via particular sinó en diferents parades de tot el municipi”.

El carrer Pere Joan Perpinyà, ha explicat Díez, compta amb nou parades de bus urbans; en una d’aquestes no s’intervindrà –concretament, a la número 51– perquè ja compta amb marquesina i panell d’infobus, i tan sols necessita la zona d’estacionament perquè els conductors puguen efectuar el canvi de torn.

El pla d’accessibilitat a les parades de bus –finançat amb fons EDUSI amb una partida d’1.111.678 euros– està integrat en l’estratègia de la Regidoria de Mobilitat Sostenible per a impulsar el transport sostenible al municipi amb la finalitat de reduir les emissions contaminants i d’augmentar la qualitat de l’aire. D’ací l’esforç per a erigir les infraestructures necessàries amb les quals fer l’autobús urbà més competitiu que el vehicle particular i el fet que s’haja sol·licitat una partida dels fons Next Generation per a seguir amb el projecte de parades accessibles.

“Les parades accessibles són una de les actuacions que millor funcionen”, ha valorat l’edil. “Ens permeten augmentar la comoditat, garantir l’accessibilitat total del transport públic –el més democràtic– i aconseguir una conducció més eficient, la qual cosa és beneficiosa per al conjunt dels il·licitans i les il·licitanes”.