El projecte europeu CLARA es clausura després de diversos mesos de treball per a previndre incidents racistes i xenòfobs i delictes d’odi

El projecte europeu CLARA es clausura després de diversos mesos de treball per a previndre incidents racistes i xenòfobs i delictes d’odi

La iniciativa permet crear un fòrum d’interacció entre la Policia Local i les diferents entitats que treballen per la integració de la diversitat a la ciutat


 

El projecte europeu CLARA (Comunitats Locals d’Aprenentatge contra el Racisme, la Xenofòbia i els Discursos d’Odi) es va clausurar el dijous 23 de setembre després de diversos mesos d’activitat que han consistit a millorar les capacitats de les autoritats locals per a previndre, identificar, mediar i lluitar contra els incidents racistes i xenòfobs i, especialment, els discursos i els delictes d’odi que amenacen la convivència pacífica. La Policia Local d’Elx ha participat en aquesta iniciativa juntament amb altres nou entitats i policies de tota Espanya, en el marc de Programa de Drets, Igualtat i Ciutadania (2014-2020) de la Unió Europea.

A Elx han participat les associacions Entenem LGTBi, Secretariat Gitano, ADIPSI, Comunitat Islàmica, Càritas, G-Chime i Elx Acull, que han aportat la seua experiència en diferents àmbits i han coincidit amb els membres de la CLAP (Comunitat Local d’Aprenentatge) il·licitana en el bon desenvolupament del projecte, la seua organització i el potencial de cara al futur més pròxim del municipi.

La iniciativa permet crear un fòrum d’interacció entre la Policia Local i les diferents entitats que treballen per la integració de la diversitat a la ciutat

 

“La participació de la Policia Local d’Elx en el projecte, en el qual col·laboren únicament set cossos policials espanyols, ha sigut d’una importància cabdal, ja que ha permés crear un fòrum d’interacció entre les diferents entitats que treballen per la integració de la diversitat a la ciutat“, ha destacat César Zaragoza, comissari principal-cap de la policia il·licitana.

Abad va centrar l’atenció de la clausura del projecte en la importància que una activitat de relleu com aquesta s’haja pogut desenvolupar a Elx, dins de l‘impuls municipal per la convivència i el suport al treball dels diferents col·lectius socials. Igualment, va agrair la participació desinteressada dels integrants de la CLAP i va lliurar una mètopa commemorativa per la seua participació. Així mateix, el responsable de Seguretat Ciutadana va anunciar la imminent creació d’una Unitat de Delictes d’Odi en el cos il·licità, entre altres apostes per la millora de la convivència ciutadana.