Elx commemora el Dia Mundial del Turisme amb visites guiades, activitats que aposten per l’accessibilitat i descomptes especials

Elx commemora el Dia Mundial del Turisme amb visites guiades, activitats que aposten per l’accessibilitat i descomptes especials

Sota el lema “Turisme per a un Creixement Inclusiu”, el regidor de Turisme, Carles Molina, destaca que l’objectiu és “visibilitzar la capacitat que té el turisme per a generar riquesa i arribar a tots els sectors de la societat”


 

Visites guiades, activitats i descomptes especials són algunes de les accions que es duran a terme a Elx amb motiu del Dia Mundial del Turisme, que se celebra cada 27 de setembre. La programació es desenvoluparà al llarg d’aquest cap de setmana amb aforaments adaptats i les mesures de prevenció sanitàries i inclou tota una sèrie de propostes que van des del turisme urbà i cultural fins al mediambiental, ornitològic, d’aventura, etnogràfic i, fins i tot, enològic, a més de les ja tradicionals jornades de portes obertes als museus i monuments, i les ofertes de les empreses turístiques i d’oferta complementària del municipi.

Enguany el lema triat per a aquesta iniciativa és “Turisme per a un Creixement Inclusiu“. Seran 22 activitats, entre les quals hi haurà 14 visites guiades i en set d’elles hi haurà llenguatge de signes. Segons ha destacat el regidor de l’àrea, Carles Molina,”l’objectiu d’aquesta campanya és visibilitzar la capacitat que té el turisme per a generar riquesa d’una forma inclusiva, per a arribar a tots els sectors de la societat i garantir que no es deixe a ningú arrere quan el món torne a posar-se novament en marxa després d’aquesta pandèmia. Totes les activitats,  museus i monuments de la ciutat són totalment accessibles i inclusius.”

Molina ha puntualitzat que les activitats són totalment accessibles i que es poden adaptar a les persones amb qualsevol mena de discapacitat. A més, les diferents visites guiades comptaran amb intèrprets en llengua de signes per a integrar el col·lectiu amb discapacitat auditiva, es propiciarà que es puguen tocar els elements visitats per a facilitar el seu gaudi per part de les persones invidents, i s’adaptaran les explicacions en cas de comptar amb persones amb discapacitat intel·lectual entre els participants”.

Visites guiades

Des de l’Oficina de Turisme s’oferiran visites guiades gratuïtes pel centre històric i pel Parc Municipal, que tindran lloc el dissabte 25 al matí a les 11.30 hores i a la vesprada a les 17.00 hores, i el diumenge 26 i el dilluns 27 només al matí, a les 11.30 hores. També es realitzarà la Ruta de les Palmeres Singulars del Palmerar Històric el dilluns 27 a la vesprada, a les 17.30 hores. Per a ambdúes activitats serà necessari inscriure’s prèviament a través de l’Oficina de Turisme, pel telèfon 966 658 196 o mitjançant el correu elx@touristinfo.net. Les places estaran limitades a un màxim de 24 persones per visita.

Els principals museus oferiran també visites guiades a les seues instal·lacions. Al Museu de Puçol seran el divendres 24 i el dissabte 25  a les 16.00 hores i el diumenge 26 a les 11.30 hores (inscripció a través del telèfon 965 938 985/86 o del correu comunicacion@museopusol.com, amb places limitades a un màxim de 20 persones per visita). Al MUPE (Museu Paleontològic d’Elx) el dissabte 25 a les 10.30 hores (inscripció a través del telèfon 965 458 803, amb places limitades a un màxim de 12 persones) , a L’Alcúdia el diumenge 26 dues visites a les 10.00 i a les 12.00 hores (inscripció a través del telèfon 966 611 506 o del correu web.alcudia@ua.es, amb places limitades a un màxim de 40 persones per visita), i al MAHE també hi haurà dues visites, el dilluns 27 a les 10.30 i a les 12.00 hores (inscripció a través del telèfon 966 658 203, amb places limitades a un màxim de 15 persones per visita).

Altres activitats

L’empresa de turisme actiu i desenvolupament rural Avanzatour oferirà el dissabte 25 a les 8.15 hores una Ruta Ornitològica guiada al Parc Natural El Fondo a un preu reduït de només 10 euros (prèvia inscripció a través de l’Oficina de Turisme abans del divendres 24 a les 14.00 hores), i també a El Fondo hi haurà una Ruta Interpretativa sobre la papallona tigre amb el títol de “Efecte Danaus”, el diumenge 26 a les 9.00 hores (prèvia inscripció al telèfon 966 678 515 de 9.00 a 14.00 hores o al correu parc_elhondo@gva.es).

Altres activitats a destacar són les labors de neteja al Paratge Municipal del Clot del Galvany, les demostracions de l’ofici tradicional del palmerer al Museu del Palmerar, l’almàssera “El Tendre”  i la fàbrica de sabates Salvador Artesano, que ofereixen també visites guiades gratuïtes a les seues instal·lacions. Per part seua, l’empresa Aeroglobo emetrà vols en directe durant el cap de setmana a través del seu canal d’Instagram, perquè tothom puga gaudir de les meravelloses vistes aèries del Camp d’Elx, i oferirà un descompte especial per a la reserva dels seus vols amb globus aerostàtics. També altres empreses turístiques com el Jardí Hort del Cura, La Vaqueria del Camp d’Elx, Bodegues Faelo, Salvador Artesano i Riu Safari Elx, ofereixen descomptes i ofertes especials durant el cap de setmana.

Más información