Elx es converteix en la primera ciutat de la Comunitat Valenciana que s’adhereix a la Xarxa de Municipis Orgullosos

Elx es converteix en la primera ciutat de la Comunitat Valenciana que s’adhereix a la Xarxa de Municipis Orgullosos

L’alcalde, Carlos González, ressalta que amb la signatura d’aquest conveni “s’obtenen dos valors fonamentals: el respecte i la tolerància per a garantir la convivència dels ciutadans en llibertat”


Elx s’ha convertit en la primera ciutat de la Comunitat Valenciana a sumar-se a la Xarxa Estatal de Municipis Orgullosos. Aquesta adhesió s’ha formalitzat amb la signatura del conveni aquest matí, on han estat presents l’alcalde de la ciutat, Carlos González; el president de la Xarxa de Municipis Orgullosos, Manuel Rosado; i el regidor d’Igualtat, Drets Socials i Polítiques Inclusives, Mariano Valera. Aquest acord té l’objectiu de lluitar contra la LGTBIfobia en tots els seus aspectes i posar en marxa accions perquè la igualtat real siga un fet tangible.

“Ser membre d’aquesta Xarxa suposa compartir amb els municipis que la componen dos valors fonamentals: el del respecte i el de la tolerància. Són valors absolutament fonamentals per a la convivència i estan focalitzats en la diversitat d’orientació sexual i la identitat de gènere. És absolutament clau per a una convivència lliure, democràtica i pacífica com la qual aspirem”, ha destacat l’alcalde. El responsable de l’equip de govern també ha ressaltat que aquest acord suposa garantir als il·licitans i il·licitanes que puguen viure amb llibertat, al mateix temps que es promou una cultura del respecte cap a la diversitat en funció de qualsevol paràmetre. Així mateix, González condemna l’increment dels delictes d’odi, la normalització dels discursos homòfobs i les accions greus que es produeixen contra el col·lectiu LGTBI.

El president de l’organisme, Manuel Rosado, destaca que “és necessari lluitar contra la LGTBIfobia i adoptar mesures cap al col·lectiu LGTBI en àmbit transversal”

Elx se suma amb aquest acord a altres 120 ajuntaments que també formen part d’aquesta xarxa. Rosat ha ressaltat que, malgrat que s’estan realitzant grans avanços per a estar cada vegada més prop de la igualtat real, encara queda molt camí per recórrer. “A poc a poc podem tornar a eixir a manifestar-nos amb precaució, perquè la pandèmia dels discursos d’odi contra el col·lectiu LGTBI no ha cessat. És necessari lluitar contra la LGTBIfobia i adoptar mesures cap al col·lectiu LGTBI en àmbit transversal: en l’esport, en educació o en seguretat, entre altres”, ha destacat el president de l’organisme.

“La nostra Taula de Treball a Elx comparteix els valors d’aquesta adhesió i, a més, persegueix objectius més específics com ara visibilitzar i celebrar durant tot l’any els dies clau per al col·lectiu LGTBI. Però la labor primordial per la qual treballem és per generar el primer pla contra la LGTBIfobia de la ciutat”, ha ressaltat Valera.

Rosat ha sigut obsequiat per part de l’alcalde amb el lliurament d’un xicotet bust de la Dama d’Elx policromada per l’abast de l’acord i la seua visita a la ciutat.