Equips de sis disciplines esportives han disputat els Trofeus Festa d’Elx

Equips de sis disciplines esportives han disputat els Trofeus Festa d’Elx

El camp de futbol Enrique Cervera, el poliesportiu del Toscar i el pavelló Esperanza Lag van acollir les trobades dels conjunts de futbol juvenil, handbol, waterpolo, futbol sala, voleibol i bàsquet


 

Sis disciplines esportives han participat enguany en la disputa del Trofeu Festa d’Elx després de la seua tornada després de dos anys sense celebrar-se amb motiu de la pandèmia. El regidor d’Esports, Vicente Alberola, ha valorat positivament l’acolliment que han tingut els esdeveniments esportius per part dels il·licitans i les il·licitanes. Les trobades per a la disputa dels trofeus han tingut lloc entre el 20 d’agost i l’11 de setembre, en els quals els equips de la ciutat s’han enfrontat a altres clubs d’àmbit nacional i han arrancat d’aquesta manera la temporada 21/22. En àmbit tant masculí com femení han participat el futbol juvenil, l’handbol i el waterpolo. Pel que fa a una única modalitat, han competit el futbol sala en categoria femenina, i el voleibol i el bàsquet en masculina.

El primer guardó a disputar-se va ser el de futbol juvenil femení el divendres 20 d’agost al camp Enrique Cervera, on la UD Almería Femenino es va imposar a les jugadores de l’Elx CF per a fer-se amb el premi. L’endemà, dissabte 21 d’agost, li va arribar el torn al conjunt masculí en el mateix escenari que les xiques, que va obtindre el primer guardó de l’edició per a un conjunt de la ciutat en imposar-se en un format triangular, ja que va véncer el Llevant UD (segon classificat) i el Kelme CF (últim lloc).

Del divendres 27 al diumenge 29 d’agost, el Club Handbol Elx femení va disputar un triangular en el Poliesportiu del Toscar, que va obtindre el subcampionat. El Club Balonmano Rocasa, equip de Gran Canària, es va alçar amb el trofeu. L’altre participant va ser el Club Balonmano Málaga Costa del Sol. El dissabte 4 de setembre, el conjunt masculí també va caure en el seu enfrontament davant el Club Balonmano Puerto Sagunto.

El dissabte 4 de setembre també van disputar les seues trobades al pavelló Esperanza Lag el Club Voleibol Elx masculí, que va patir una derrota enfront del Club Voleibol Adeba d’Albacete, i el Joventut d’Elx de futbol sala femení, que tampoc va poder alçar-se amb la victòria davant el conjunt madrileny Futsi Atlético Navalcarnero.

El diumenge 5 de setembre, el club Baloncesto Ilicitano no va poder obtindre el triomf a l’Esperanza Lag en el seu partit davant el València Basket.

El regidor d’Esports, Vicente Alberola, destaca que “l’objectiu marcat que la gent vaja a veure gratuïtament aquestes activitats i s’enganxe a elles s’ha aconseguit”

 

El dissabte 11 de setembre van tindre lloc les últimes trobades protagonitzades pel waterpolo en la piscina coberta del pavelló Esperanza Lag. El Club Waterpolo Elx femení no va poder guanyar en el seu partit davant el Club Esportiu Waterpolo Túria, mentre que el masculí es va imposar en el seu enfrontament al Club Natació Ciudad de Alcorcón, i va aconseguir el segon i últim guardó que es va quedar a la ciutat.

“La valoració és extraordinària, hi ha hagut una afluència de gent considerable. Els equips l’han organitzat amb la mateixa il·lusió que ho ha fet la Regidoria d’Esports. Els Festa d’Elx van units a les festes d’Elx i l’esport ha d’estar adherit a aquesta celebració”, ha ressaltat Alberola.