Estudiants de tretze centres educatius d’Elx participen aquest divendres en una jornada en la qual dibuixaran els edificis més emblemàtics del municipi

Estudiants de tretze centres educatius d’Elx participen aquest divendres en una jornada en la qual dibuixaran els edificis més emblemàtics del municipi

La iniciativa està organitzada pel Col·legi Territorial d’Arquitectes d’Alacant, en col·laboració de la regidoria de Joventut de l’Ajuntament d’Elx i de l’Ajuntament d’Alacant, amb motiu de la Setmana de l’Arquitectura de 2021


Posar en valor i acostar als més joves l’arquitectura d’Elx és l’objectiu de la primera jornada d’Urban Sketch Júnior que ha organitzat el Col·legi Territorial d’Arquitectes d’Alacant (CTAA) en col·laboració amb les regidories de Joventut i Cultura de l’Ajuntament d’Elx i de l’Ajuntament d’Alacant amb motiu de la Setmana de l’Arquitectura de 2021. Una activitat que tindrà lloc aquest divendres, 1 d’octubre, i que comptarà amb la participació d’estudiants de primària i secundària de més d’una desena de centres educatius de la ciutat.

Els centres escolars inscrits estaran repartits en diferents punts simbòlics del municipi i aniran dirigits per un arquitecte experimentat des del començament fins al final de l’activitat. Més de 800 alumnes dibuixaran alguns dels espais més emblemàtics d’Elx com la plaça de Baix, la Llotja, la plaça del Congrés Eucarístic, el pàrquing de l’estadi Martínez Valero, la Glorieta, la Calaforra, la plaça Major del Raval, la diagonal del Palau, el convent les Clarisses, les Ximeneres, el passeig de l’Estació i el parc Municipal.

L’edil de l’àrea, Marga Antón, destaca el compromís de continuar treballant juntament amb Alacant per a bastir ponts entre les dues ciutats, com amb Abril en Dansa, un projecte que va nàixer a Elx però que ara es realitza en ambdós municipis

L’edil de l’àrea, Marga Antón, ha destacat que és la primera vegada que es fa una activitat amb el Col·legi Territorial d’Arquitectes d’Alacant i ha puntualitzat el compromís de continuar treballant al costat de l’Ajuntament d’Alacant per a bastir ponts entre les dues ciutats, com amb Abril en Dansa, un projecte que va nàixer a Elx però que ara es realitza en ambdós municipis.

A més, Antón ha indicat que aquesta iniciativa servirà per a estimular la creativitat dels més joves i ha animat els escolars a gaudir de l’arquitectura il·licitana, ja que “té molt de valor”.

La regidora indica que aquesta iniciativa servirà per a estimular la creativitat dels més joves i anima els escolars a gaudir de l’arquitectura il·licitana, ja que “té molt de valor”

Els alumnes que ho desitgen podran deixar els seus dibuixos als monitors de l’activitat i aquests passaran a formar part de la pàgina web del CTAA com a homenatge a la I Jornada d’Urban Sketch Júnior de la província d’Alacant.

Segons destaquen des de CTAA, els arquitectes col·legiats que desitgen participar es podran inscriure fins al 30 de setembre a les 15.00 hores. A més, els aforaments en cadascun dels llocs són limitats, per la qual cosa, l’assignació de localitzacions es realitzarà uns dies abans de la celebració.