Gran acolliment de les activitats organitzades per Visitelche per a celebrar el Dia Mundial del Turisme

Gran acolliment de les activitats organitzades per Visitelche per a celebrar el Dia Mundial del Turisme

La pràctica totalitat de les accions programades amb motiu de l’efemèride es van completar amb el màxim de participants i va augmentar considerablement l’afluència als museus il·licitans gràcies a les jornades de portes obertes


Les activitats per a commemorar el Dia Mundial del Turisme organitzades per Visitelche, que es van desenvolupar des del divendres 24 fins al dilluns 27 de setembre, van ser un èxit. Aquestes van incloure l’entrada gratuïta als museus il·licitans i una àmplia gamma de propostes lúdiques i culturals, amb especial atenció a la diversitat i al turisme inclusiu. Es van programar visites i rutes acompanyades per intèrprets en llengua de signes, a més d’altres mesures per a garantir que totes les activitats foren totalment accessibles.

Malgrat les restriccions higienicosanitàries, la participació va ser molt alta, ja que els museus van veure considerablement augmentada l’afluència de visitants a les seues instal·lacions i es van completar les places per a la pràctica totalitat de les visites guiades i de les activitats programades.

Els itineraris pel centre històric i el palmerar i la Ruta de les Palmeres Singulars, oferides directament des de l’Oficina de Turisme, van comptar entre els seus participants amb un 54% d’il·licitans i un 46% de visitants nacionals, principalment valencians (18%), andalusos (10%) i castellanolleonesos (9%).

També es van completar les places per a les visites guiades oferides pel MAHE, el MUPE, el Museu Escolar de Puçol i el Jaciment Arqueològic de l’Alcúdia. Nombroses persones van presenciar la demostració de l’ofici tradicional del palmerer que va oferir el Museu del Palmerar.

Per part seua, empreses locals es van unir a la celebració del Dia Internacional del Turisme; especialment aquelles d’oferta complementària o relacionades amb el sector, com el Jardí Hort del Cura, el Trenet d’Elx, el Riu Safari, Aeroglobo, l’Almàssera El Tendre, la Vaqueria del Camp d’Elx, la fàbrica de sabates Salvador Artesano o Bodegues Faelo van col·laborar amb aquesta iniciativa i van oferir descomptes i ofertes especials durant el cap de setmana.