La Conselleria de Cultura concedeix per segon any consecutiu la màxima subvenció al MAHE per la millora de la seguretat, la museografia i la conservació del museu

La Conselleria de Cultura concedeix per segon any consecutiu la màxima subvenció al MAHE per la millora de la seguretat, la museografia i la conservació del museu

La regidora, Marga Antón, destaca que aquesta quantia econòmica de 10.000 euros reconeix l’esforç que el museu realitza per a fer la seua col·lecció més accessible, mitjançant la incorporació d’elements tàctils per a facilitar l’accés a la cultura a invidents


La Conselleria de Cultura ha concedit per segon any consecutiu la màxima subvenció al Museu Arqueològic i d’Història d’Elx (MAHE) per la millora de la seguretat, la museografia i la conservació del museu. La regidora de Cultura, Marga Antón, ha destacat que aquesta quantia econòmica de 10.000 euros reconeix l’esforç que el museu realitza per a fer la seua col·lecció més accessible, mitjançant la incorporació d’elements tàctils i audiodescripcions per a facilitar l’accés a la cultura a invidents i a persones amb escassa visibilitat.

També es destaquen les millores en la cura de les col·leccions, amb tasques de restauració de peces o de conservació de materials custodiats en l’àrea de reserva del museu, o la contínua renovació i creació de nous espais expositius com va ser el cas de l’Espai Ibarra, destinat a albergar xicotetes exposicions temporals.

La subvenció d’enguany s’ha destinat a incorporar noves vitrines en concordança amb criteris d’exhibició, conservació i seguretat, a més d’elements expositius i museogràfics que formen part de l’exposició “El guerrer iber i el joc”, comissariada per Raimon Graells i Fabregat i Miguel Pérez Blasco. D’igual manera, la divulgació del contingut de l’exposició amb la publicació d’un catàleg i la celebració d’un seminari internacional relacionat amb la temàtica d’aquesta també han sigut valorades positivament en la subvenció d’aquest any 2021.

Finalment, una part important ha sigut destinada a actualitzar i millorar el sistema de seguretat d’alarmes i videovigilància que, juntament amb la renovació del sistema de càmeres i d’enregistrament, permeten elevar encara més la seguretat i la custòdia del patrimoni que conserva i exposa el museu.