La Corredora rep el primer premi de la Setmana Europea de la Mobilitat de la Generalitat Valenciana

La Corredora rep el primer premi de la Setmana Europea de la Mobilitat de la Generalitat Valenciana

La regidora d’Urbanisme, Ana Arabid, rep aquest reconeixement de mans del conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, en un acte que ha tingut lloc al Centre Cultural la Beneficència de València


La Corredora ha rebut el primer premi de la Setmana Europea de la Mobilitat de la Generalitat Valenciana. La regidora d’Urbanisme, Ana Arabid, ha rebut el guardó de mans del conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, en un acte que ha tingut lloc aquest matí al Centre Cultural la Beneficència de València.

El premi, que es troba en la categoria de “Grans Ciutats” per a municipis de més de 50.000 habitants, ha sigut atorgat al projecte de conversió en zona de vianants de la Corredora i la plaça de Baix.

L’edil ha destacat que “aquest guardó reconeix i posa en valor la transformació urbana del municipi en un espai per als vianants, més amable i saludable per al gaudi dels ciutadans”.

L’edil destaca que “aquest guardó posa en valor la transformació urbana del municipi en un espai per als vianants, més amable i saludable per al gaudi dels ciutadans”

A l’acte també ha assistit l’ex agent de la Policia Local Pedro Tenza, fundador de l’Escola d’Educació Viària del Parc Infantil de Trànsit, que ha sigut premiat per la seua trajectòria en el marc de la Mobilitat Sostenible.

Aquests guardons estableixen diferents categories. Per a ajuntaments hi ha tres subcategories segons el nombre d’habitants: de més de 50.000 habitants, de 20.000 a 50.000 habitants i de menys de 20.000 habitants. En aquesta categoria s’han valorat, entre altres, plans, estratègies, estudis i programes de mobilitat; mesures per a millorar les condicions de l’espai públic per als vianants; foment del transport públic, del cotxe compartit i de l’ús de la bicicleta; implantació de vehicles de baixes emissions; foment de l’estacionament regulat o aparcaments de dissuasió.

A l’acte també ha assistit l’ex agent de la Policia Local Pedro Tenza, fundador de l’Escola d’Educació Viària del Parc Infantil de Trànsit, que ha sigut premiat per la seua trajectòria en el marc de la Mobilitat Sostenible

Els reconeixements per a institucions, organitzacions sense ànim de lucre, empreses i altres entitats han reconegut, entre altres, les iniciatives sobre sistemes innovadors de mobilitat sostenible; accessibilitat universal en mesures de mobilitat; camins escolars segurs; promoció de l’ús de la bicicleta en la mobilitat al treball o al centre d’activitat, o mesures d’eficiència energètica i disminució d’emissions.

Quant als premis per a treballs realitzats per alumnes matriculats en universitats de la Comunitat Valenciana, s’han valorat la investigació en els valors i objectius de la mobilitat sostenible.