La Marina recupera les seues festes en honor a Sant Francesc d’Assís amb estrictes mesures sanitàries per fer front al coronavirus

La Marina recupera les seues festes en honor a Sant Francesc d’Assís amb estrictes mesures sanitàries per fer front al coronavirus

La regidora de l’àrea, Mariola Galiana, destaca l’enorme esforç que s’ha dut a terme per a secundar i enriquir les iniciatives proposades per la Comissió de Festes de la pedania


La Marina recupera les seues festes del 4 al 10 d’octubre en honor a Sant Francesc d’Assís amb estrictes mesures sanitàries contra el coronavirus. Així ho han anunciat la regidora de Festes, Mariola Galiana Pérez, i el vocal de Festes Patronals de la Marina, Miguel Amorós Mena, en la presentació dels actes organitzats amb motiu d’aquesta festivitat.

Mariola Galiana ha destacat la implicació de la Regidoria amb el treball de la Comissió de Festes de la Marina i ha assenyalat que “hem realitzat una important aposta de manera conjunta per a poder recuperar les activitats festeres de la pedania després de la interrupció provocada per la pandèmia”.

L’edil ha manifestat que “com a mostra del compromís municipal amb les pedanies, la Regidoria de Festes ha realitzat un destacat esforç per a secundar i enriquir les iniciatives proposades per la Comissió i, d’aquesta manera, podrem gaudir d’una excel·lent programació d’actuacions musicals i d’activitats de celebració i de convivència que faran possible que les veïnes i els veïns de la Marina recuperen espais per a la diversió i per a la proximitat, gràcies a l’arribada de les festes patronals, adaptades, això sí, a les limitacions imposades per la pandèmia”.

Per part seua, Miguel Amorós ha realitzat una crida “tant a les veïnes i els veïns, com a les persones que ens visiten cada any, perquè gaudisquen amb responsabilitat de les activitats programades i que, malgrat les actuals circumstàncies, les festes de la Marina tornen a brillar amb llum pròpia”.

Els actes començaran el dilluns 4 d’octubre, festivitat de Sant Francesc, amb la celebració de la missa a les 19.00 hores a la parròquia de la Marina i, des d’eixe dia i fins al diumenge 10, cada matí, a les 8.00 hores, hi haurà despertada amb volteig de campanes i coets.

L’edil assenyala que “els veïns i les veïnes podran gaudir des del dilluns, 4 d’octubre, fins al diumenge, 10 d’octubre, d’una excel·lent programació d’actuacions musicals i d’activitats de celebració i de convivència”

El dijous 7 se celebrarà la missa a les 19.00 hores en honor a la Verge del Rosari, patrona de la pedania.

El divendres 8 d’octubre es realitzarà l‘ofrena de flors a la porta de l’església, a partir de les 17.00 hores, i a les 19.00 hores se celebrarà la missa. Posteriorment, es realitzarà l’obertura del recinte fester i a les 22.00 hores tindrà lloc l’actuació de la cantant Inma Bernabéu, que oferirà un espectacle de flamenc i pop amb versions de grans artistes com Alejandro Sanz, Niña Pastori o Ketama.

El dissabte dia 9, se celebrarà el dia del Veí amb sopar del Cabasset al recinte fester, a partir de les 20.00 hores. A les 22.00 hores es podrà gaudir de l’espectacle CHE! amb l’actuació de 5 monologuistes que posaran en escena una divertida actuació humorística per a totes les edats.

Els actes finalitzaran el diumenge, dia 10, amb la Missa Major a les 11.00 hores, el concert de la Banda de Música de la Marina a les 12.30 hores i el Castell de Focs artificials a les 21.00 hores.

Totes les actuacions musicals seran gratuïtes i per a poder assistir serà necessari reservar taula a la Comissió de Festes, telefonant al 622 17 77 39