La pandèmia no frena l’interés pel Servei de Voluntariat Europeu de la Regidoria de Joventut

La pandèmia no frena l’interés pel Servei de Voluntariat Europeu de la Regidoria de Joventut

L’edil de l’àrea, Marga Antón, afirma que el programa finançat íntegrament per la Comissió Europea és una oportunitat per al creixement personal i laboral dels joves


El Servei de Voluntariat Europeu (SVE) forma part del programa Erasmus+ i continua sent una de les iniciatives de cooperació més populars entre els joves, malgrat la pandèmia, en ser finançat al 100% per la Comissió Europea. La Regidoria de Joventut de l’Ajuntament d’Elx, com a organització d’enviament i d’acolliment de voluntaris des de fa més de dues dècades, remetrà en els pròxims dies una jove il·licitana al Steinbeis Innovation Centre de Stuttgart (Alemanya), per un any, per a treballar amb menors discapacitats.

“La Regidoria de Joventut envia constantment joves per tota Europa i rep tots els anys voluntaris europeus que col·laboren amb nosaltres en projectes juvenils”, ha explicat l’edil de l’àrea, Marga Antón, que ha mostrat la seua satisfacció perquè el coronavirus no haja truncat l’interés dels joves il·licitans pel SVE, i als qui anima a informar-se, amb cita prèvia, en el Servei Europeu de Joventut situat a les oficines de la Regidoria, al CCCE l’Escorxador.

Gràcies a l’experiència d’aprenentatge intercultural oferida pel també anomenat Cos Europeu de Solidaritat i al seu enfocament no formal, el SVE s’erigeix com “una oportunitat per a entrar en contacte amb societats diferents i per a adquirir noves habilitats i utilitats per al creixement personal i professional dels nostres joves”, ha recordat l’edil de l’àrea, Marga Antón. Tot això amb totes les despeses pagades i sense el requeriment de dominar una llengua per part dels interessats, que només requereixen tindre de 18 a 30 anys, una organització d’enviament –en aquest cas, la Regidoria– i una altra d’acolliment dins o fora del país, on desenvoluparan el projecte triat durant 12 mesos com a màxim.

Gràcies a la iniciativa, en els pròxims dies una il·licitana començarà a col·laborar en una entitat benèfica de Stuttgart que treballa amb xiquets i joves discapacitats

L’objectiu del SVE és crear oportunitats perquè els joves contribuïsquen en labors en benefici de persones i de comunitats de tot el continent. A més d’adquirir noves competències com són les socials, lingüístiques o culturals, aquesta iniciativa ajuda a promoure la construcció europea amb una ciutadania activa, tolerant i sensible davant els reptes del nostre temps.

Servei Europeu de Joventut Elx. Cita en: jmgarciasempere@elche.es / 966 658 060