La setena Trobada de Professorat de Valencià se celebrarà els dies 5 i 6 de novembre a Elx

La setena Trobada de Professorat de Valencià se celebrarà els dies 5 i 6 de novembre a Elx

La matrícula, amb opció presencial i en línia, es podrà formalitzar fins al 29 d’octubre al web www.trobadaprofessorat.org


La ciutat d’Elx acollirà la celebració de la setena Trobada de Professorat de Valencià, organitzada per la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura. L’activitat formativa, que està homologada per la Regidoria d’Educació, Cultura i Esport, tindrà lloc els dies 5 i 6 de novembre en el Centre de Congressos d’Elx sota el títol «Lectura, xarxes socials i educació emocional». En l’acte de presentació han comparegut Carles Molina, regidor de Promoció Lingüística; Rosa Mengual, directora de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura; María José Martínez, regidora d’Educació; i Mariano Valera, regidor d’Igualtat.

Les inscripcions es podran realitzar fins al 29 d’octubre en la pàgina web www.trobadaprofessorat.org, on està disponible tota la informació de les jornades. El preu de la matrícula és de 20 euros i hi ha dues modalitats d’inscripció: presencial i en línia.

Com a novetat, l’activitat es dirigeix també als professionals de les biblioteques, que rebran un certificat d’assistència del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana (COBDCV), així com als estudiants universitaris que cursen graus relacionats amb l’ensenyament o amb el sector del llibre.

Carles Molina, regidor de Promoció Lingüística, ha assenyalat que Elx està compromesa amb la llengua i amb l’educació en valencià i que la mostra d’això és que hi ha tres regidories (Promoció Lingüística, Educació i Igualtat) implicades en el projecte

Les jornades començaran el divendres 5 a les 17.00 hores amb la ponència «Literatura i visibilitat: contar l’adolescència», a càrrec del reconegut novel·lista i dramaturg Nando López. A continuació, hi haurà una taula redona amb el nom «Boomers, millenials i Tik Tokers», on participaran els creadors de continguts Silvia P. Sesé (Miss Tagless), Fran Tudela (@cabrafotuda) i Òscar Piera (Tresdeu Mèdia).

L’endemà, les sessions es reprendran a les 9.30 hores amb una conferència d’Anna Forés, doctora en Filosofia i Ciències de l’Educació, titulada «Plaer, lectura i preadolescència». Després, Irene Mira-Navarro, professora de la Universitat d’Alacant, impartirà el taller «On són els escriptores?». Tancarà la jornada Manu Velasco, mestre i bloguer, amb la xarrada «Educar con las otras TIC (ternura, interés y cariño)».

A més, durant la Trobada, tindrà lloc la representació de l’obra Totes les llavors del món, a càrrec d’Esclafit Teatre, i una visita guiada pel centre històric d’Elx.

La setena Trobada de Professorat de Valencià compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Elx, l’Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques de l’Ajuntament de Gandia, la Federació Escola Valenciana i el COBDCV.