La seu d’AFAE acull la lectura del manifest amb motiu del Dia Mundial de l’Alzhèimer

La seu d’AFAE acull la lectura del manifest amb motiu del Dia Mundial de l’Alzhèimer

Els regidors de Sanitat i Drets Socials, Mariola Galiana i Mariano Valera, i els edils Héctor Díez, Esther Díez i Felip Sànchez, acompanyen els pacients, els afins i la plantilla de l’entitat en aquesta jornada tan especial com reivindicativa


L’Associació de Familiars de Persones amb Alzhèimer d’Elx (AFAE) ha commemorat a la seua seu del carrer Meliana el Dia Mundial contra una malaltia que pateixen 800.000 espanyols. L’Equip de Govern, amb la presència dels regidors de Sanitat i Drets Socials, Mariola Galiana i Mariano Valera, i els edils Héctor Díez, Esther Díez i Felip Sànchez, ha volgut acompanyar, al costat de membres de la Corporació Municipal, els pacients, els afins i la plantilla d’AFAE en aquesta jornada tan especial com reivindicativa per a no oblidar els qui obliden a causa d’aquesta demència neurodegenerativa que afecta més de 46 milions de persones al món.

L’acte, que ha seguit els protocols higienicosanitaris pertinents, ha comptat amb una solta de globus biodegradables i un xicoteta àgape després de la lectura del manifest dut a terme, per ordre, per la presidenta d’AFAE, Marisa Moreno; la directora de l’entitat, Celia Lastra; la treballadora social Nuria Cantó; i la vicepresidenta, María Teresa Pérez. El text, sota el lema ‘#Zero omissions, zero Alzheimer’, ha destacat la importància del diagnòstic precoç com a punt de partida i factor clau, i ha exigit la posada en marxa en l’àmbit autonòmic de l’Estratègia de Malalties Neurodegeneratives i el Pla Nacional/Integral d’Alzhèimer i altres demències 2019-2023. Així mateix, ha recordat l’impacte social i el cost de la patologia en l’àmbit nacional, que pràcticament ascendeix a un 3% del PIB espanyol. El manifest ha accentuat, un any més, la necessitat de suport a la investigació biomèdica i el compliment i el respecte dels drets, de l’ètica i de la dignitat de les persones afectades i els seus cuidadors.

Galiana, Valera i la resta de regidors i convidats a l’esdeveniment, igualment, han pogut conéixer el projecte d’hort ecològic emprés per AFAE a les seues instal·lacions. Creat pels usuaris del centre –més d’un centenar–, d’aquesta manera es fomenta la seua autonomia personal, s’estimula els seus sentits, la millora de les seues habilitats manuals i de coordinació, i l’experimentació d’emocions vinculades als records de la cultura del camp, molt present en el nostre municipi.