La vacunació contra la Covid es trasllada al poliesportiu d’El Toscar amb prop de 10.000 persones citades per a aquesta setmana

La vacunació contra la Covid es trasllada al poliesportiu d’El Toscar amb prop de 10.000 persones citades per a aquesta setmana

L’alcalde, Carlos González, destaca que “entrem en una fase decisiva per a aconseguir la immunitat de grup i per a afavorir la recuperació econòmica i social”


 


 

La vacunació contra la Covid, que fins ara es desenvolupava a la Institució Firal Alacantina, es trasllada al poliesportiu d’El Toscar amb prop de 10.000 persones citades per a aquesta setmana. Es tracta d’una mesura impulsada per la Conselleria i en la qual col·labora l’Ajuntament, i que arriba perquè la IFA tancarà les seues portes per a continuar amb la seua activitat habitual. En concret, es vacunarà els menors de 20 anys, així com els ciutadans que encara no hagen rebut cap dosi i està previst que el procés s’estenga durant les pròximes setmanes.

L’alcalde, Carlos González, ha destacat que “entrem en una fase decisiva per a aconseguir la immunitat de grup i que aquest serà un factor que contribuirà a afavorir la recuperació econòmica i de l’ocupació”.

Segons les últimes dades, la incidència acumulada se situa en 189,55 amb un total de 445 casos per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies. Fins ara, s’han administrat un total de 322.072 dosis. D’aquestes, almenys s’han subministrat unes 184.933 primeres dosis i 155.188 pautes completes.

En aquest sentit, malgrat l’alt percentatge de població vacunada, el responsable de l’Equip de Govern ha insistit “en la responsabilitat ciutadana per a poder continuar plantant cara al virus i ha recordat que el fet d’estar vacunats, que ara mateix és la millor protecció contra el coronavirus, no eximeix de continuar complint amb les mesures sanitàries establides”.

“L’ús de la màscara i la distància social continuen sent essencials per a mantindre una incidència baixa i aconseguir l’anhelada normalitat, cosa que, sens dubte, serà determinant per a la recuperació de l’economia i de l’ocupació a la ciutat”, ha declarat González.

El regidor il·licità insisteix en la responsabilitat ciutadana per a poder continuar plantant cara al coronavirus i fa una crida a continuar complint amb les mesures sanitàries establides

 

L’alcalde ha recordat que, a més, a partir d’aquest dimarts es començarà a vacunar sense necessitat de cita prèvia amb l’objectiu d’accelerar la immunització. Un procés que es mantindrà fins el mes d’octubre en els 133 punts de vacunació massiva desplegats al llarg de tota la Comunitat Valenciana.

D’altra banda, el regidor il·licità ha agraït la comprensió mostrada pels clubs esportius de la localitat, “afectats per la utilització de les instal·lacions esportives municipals per a culminar el procés de vacunació”. Així mateix, González ha valorat positivament l’excel·lent resultat que ha donat la cooperació entre administracions en el procés de vacunació a la IFA, en el qual han estat implicats la Conselleria de Sanitat, els hospitals General i el Vinalopó, la Conselleria de Transport i l’Ajuntament, al costat de la Institució Firal.

“El resultat ha sigut un èxit rotund, que deixa quasi al 70 per cent de la població il·licitana vacunada amb la pauta completa”, ha assenyalat l’alcalde, que també ha tingut paraules de reconeixement per a tots els professionals implicats, especialment, per als sanitaris que “han fet una tasca excel·lent que tots els ciutadans reconeixen”.

Al pavelló El Toscar, on ja es van inocular dosis a professionals de l’educació a l’inici de la campanya contra la COVID a l’abril, s’han tornat a instal·lar una dotzena de llocs de vacunació en els quals s’atendrà un ciutadà cada dos minuts. A més, s’ha habilitat una zona de recepció i administració i una altra de postvacunació on cada persona a la qual es vacuna ha de romandre uns 15 minuts fins a comprovar que ha tolerat la dosi sense reacció adversa inicial.