L’Ajuntament consolida la seua posició contra la prostitució en la I Jornada contra el Tràfic i l’Explotació Sexual

L’Ajuntament consolida la seua posició contra la prostitució en la I Jornada contra el Tràfic i l’Explotació Sexual

La trobada, que ha tingut lloc al Centre de Congressos Ciutat d’Elx, ha sigut inaugurada per l’edil d’Igualtat, Mariano Valera, i per la subdelegada del Govern a la província d’Alacant, Araceli Poblador


El regidor d’Igualtat, Mariano Valera, i la subdelegada del Govern a la província d’Alacant, Araceli Poblador, han inaugurat al Centre de Congressos Ciutat d’Elx la I Jornada contra el Tràfic i l’Explotació Sexual. A la trobada, que s’ha desenvolupat des de les 17.00 fins a les 20.00 hores a les instal·lacions de Porta de la Morera, han intervingut Concha Hurtado, Lluís Rabell i Pilar Aguilar; tres experts en la matèria, ja que presenten dilatada experiència en l’activisme abolicionista de la prostitució i en l’elaboració d’estudis sobre aquest tema.

L’edil, que ha agraït a Poblador la seua presència i el seu suport a l’esdeveniment –“sé que és una dona molt compromesa amb la igualtat”, ha declarat–, també ha donat les gràcies als ponents i a totes les persones que s’han acostat aquesta vesprada de dimecres al Ciutat d’Elx. A més, ha deixat clara la postura del Consistori il·licità enfront del meretrici: “L’abolició, per la qual cosa iniciatives com la de hui són de gran importància per a visibilitzar el problema”, ha dit. “És el camí en el qual treballem des de Casa de la Dona en pro de la igualtat i per a eliminar la prostitució, una forma d’esclavitud que condemnem des de l’Ajuntament; d’ací la Jornada que, esperem, siga la primera de moltes”.

L’explotació sexual i el tràfic de dones, xiquetes i xiquets, ha recordat Valera, representa una forma d’esclavitud moderna que utilitza les persones més vulnerables com a simple mercaderia i viola de manera flagrant els drets humans.

No en va, segons l’ONU, quatre milions i mig de dones i menors són víctimes de tràfic cada any amb finalitats d’explotació sexual, que és una de les formes més cruels de violència de gènere. Dins d’aquest drama, Espanya s’alça com un dels principals països consumidors de prostitucióel primer d’Europa i el tercer a nivell mundial; així mateix –segons l’ONU– també és un dels territoris més rellevants de control i trànsit de xarxes de tràfic.

La cita, que ha sigut un gran èxit de convocatòria, ha penjat el cartell de complet i ha congregat homes i dones de tota la província, alumnat de diferents instituts i membres de diferents col·lectius, com el feminista o el del Consell Municipal de la Dona. En les pròximes hores, l’enregistrament íntegre d’aquesta I Jornada es penjarà als perfils socials del municipi.

Culminen així dues setmanes en els quals la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Elx, a través de Casa de la Dona, s’ha bolcat en l’organització d’actes per a conscienciar sobre les dificultats que encara assoten a dones i xiquetes. El I Congrés Internacional de Violència de Gènere Digital, la lectura del manifest pel Dia Internacional contra l’Explotació Sexual i el Tràfic de Dones i Menors, la campanya de street màrqueting ‘Benvinguts a l’explotació’, i la I Jornada contra el Tràfic i l’Explotació Sexual, són les propostes més visibles d’una labor per la igualtat de gènere i contra el masclisme i la violència cap a les dones que no cessa.